Echtpaar Heijden-van Zanten uit ‘s-Gravendeel viert diamanten jubileum

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Echtpaar Heijden 60 jaar getrouwd - Foto: Jeffrey Groeneweg (Qphoto).

Het is vandaag 60 jaar geleden dat meneer P.C. Heijden (83) en mevrouw M. Heijden-van Zanten (82) uit ‘s-Gravendeel in het huwelijksbootje stapten. Wethouder Adriaan van der Wulp ging vanmiddag langs met een mooie bos bloemen. Hij feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met dit diamanten jubileum.

Beiden zijn geboren en getogen in ‘s-Gravendeel, waar ze ook hun leven samen hebben opgebouwd. De echtelieden ontmoetten elkaar aan de Kreekkant in ’s-Gravendeel. Mevrouw was in die tijd betrokken bij de muziek die de majorettes begeleidde. Samen genoten ze van de buitenlucht terwijl ze rondjes om de kreek reden.

Liefdesverhaal

Het liefdesverhaal begon voordat meneer werd opgeroepen voor de dienstplicht. Hij diende 15 maanden in Nieuw-Guinea. Het contact tussen hen bleef bestaan door brieven te schrijven. Meneer was er trots op lid te zijn van het Korps Mariniers.

Het echtpaar heeft 2 dochters en 3 kleinkinderen, die – zoals ze zelf zeggen – hun huwelijk verrijken.

Vroeger hebben zij allebei veel vrijwilligerswerk gedaan. Mevrouw bij Zorgwaard, het Rode Kruis, de Zonnebloem en voor de gehandicaptensport. Tegenwoordig puzzelt zij graag. Meneer was als vrijwilliger actief bij de voetbal en bij de Algemene Seniorenbond ’s-Gravendeel (ASG). Hij maakt nu nog graag een rondje op de fiets door de Hoeksche Waard.

Het geheim van hun lange huwelijk? Volgens het echtpaar is dat geven en nemen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren