Oliebollenwandeling in Strijensas op woensdag 30 december

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

DSCN6054001STRIJENSAS – Op woensdag 30 december 2015 vindt de jaarlijkse oliebollenwandeling plaats in het natuurgebied ‘Oeverlanden Hollands Diep’ te Strijensas. Het gebied wordt bezocht door grote aantallen (water)vogels en Schotse Hooglanders zorgen ervoor dat de begroeiing niet te dicht wordt.

Gidsen van de vereniging Hoekschewaards Landschap nemen u mee naar de Esscheplaat, een verruigd hakgriend waar vroeger griendwerkers hun zware arbeid verrichtten. We bezoeken daar ook een oude griendwerkerskeet. Staatsbosbeheer, die dit gebied beheert, verleent ons toestemming om in een gedeelte te komen dat normaal niet toegankelijk is voor publiek.Het is het leefgebied van de bever. We zien sporen van hun aanwezigheid en met veel geluk laten zij zich zien bij hun burchten. Het gebied is soms moeilijk begaanbaar, enige wandelvaardigheid, warme kleding en stevig, waterdicht schoeisel worden aangeraden.
Na een stevige wandeling zijn er heerlijke verse oliebollen.

Gezien de grote belangstelling voor deze wandeling is het raadzaam u snel aan te melden op [email protected]  In elk geval vóór 24 december.

  • Tijd:Van 13.00 tot +/-15.30 uur.
  • Verzamelplaats: Parkeerplaats Buitendijk; vanaf Sas gezien links voorbij einde Wielweg/Schenkeldijk, Strijen.
  • Kosten:€ 4,- voor HWL-leden, € 6,- voor niet-leden,€ 2,- voor kinderen t/m 12 jaar.
  • Tip:Goed waterdicht schoeisel, liefst laarzen en evt. verrekijker.
    Aanmelden: verplicht: vóór 24 dec.

Om er voor te zorgen dat er genoeg oliebollen voor iedereen zijn, is aanmelden met een mail naar [email protected] noodzakelijk. Graag vermelden met hoeveel personen u wilt komen.Er kunnen maximaal 50 deelnemers mee.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.