Huis isoleren? Krijg tot 10.000 euro subsidie van de overheid

494

Gaat u binnenkort uw huis isoleren en bent u van plan om minstens 2 grote maatregelen te treffen, zoals het isoleren van uw dak en vloer? Vanaf deze maand stelt de overheid 84 miljoen euro beschikbaar voor een Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH).

Deze subsidie is bedoeld om woningeigenaren te stimuleren om energiebesparende isolerende maatregelen te nemen. Bijvoorbeeld vloerisolatie en gevelisolatie of vloerisolatie en het plaatsen van hoogrendementsglas (HR++). Per woning kunt u maximaal 10.000 euro subsidie krijgen. Als woningeigenaar krijgt u ongeveer 20 procent van de kosten gesubsidieerd, op voorwaarde dat u de werkzaamheden door een deskundig bedrijf laat uitvoeren.

Aanvragen subsidie

U kunt pas subsidie aanvragen als de isolatiemaatregelen na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd én betaald. Aanvragen kunnen vanaf 2 september worden ingediend op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar vindt u ook meer informatie over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvraagproces van de subsidie.

De nieuwe subsidie loopt van 2 september tot en met december 2020 (met als subsidieplafond 84 miljoen euro). Ook daarna blijft er een subsidie beschikbaar: voor isolatiemaatregelen kunt u gebruikmaken van de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (IDSE).

Voor het aanvragen van de subsidie kunt u kiezen uit onderstaande mogelijkheden:
Link naar subsidieregeling woningeigenaren
Link naar subsidieregeling vereniging van eigenaren


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.