Zwaan en Kippen doodgebeten door vermoedelijk hond in Strijen iets gezien ?

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

12369164_1232365553456768_5570965401767815073_nSTRIJEN – Vorige week is door een oplettende voorbijganger een gewonde zwaan aangetroffen bij de ijsbaan op het Molenschaar in Strijen.Na inschakeling van de dierenambulance werd al vrij snel duidelijk dat de zwaan flinke bijtwonden van een hond had. De verwondingen bleken dusdanig ernstig, dat men het dier moest laten inslapen.

In dezelfde periode zijn in diezelfde buurt tevens een tweetal kippen doodgebeten. Het vermoeden bestaat zodoende, dat het om dezelfde hond gaat. Eventueel getuigen die wellicht iets hebben gezien wordt gevraagd contact op te nemen met de gemeente Strijen: 078-6748200.  Of de Politie 0900 8844

Aangelijnd uitlaten
Met regels weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Daarom heeft de gemeente een aantal voorwaarden opgesteld voor het uitlaten van honden. Deze zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

De belangrijkste regels zijn:

  • Binnen de bebouwde kom moet de hond in principe aan de lijn blijven! Alleen als het duidelijk staat aangegeven mag de viervoeter loslopen.
  • Op een aantal plaatsen mogen de honden niet komen. Dat zijn met name de locaties waar veel kinderen komen, zoals de kinderspeelplaatsen, zandbakken, schoolpleinen en speelweiden zoals het Molenschaar.

Hondenpoepfolder inclusief uitlaat gebieden:


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren