Team Damherten Hoeksche Waard krijgt mooie waardering

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Het team wat al jaar strijde tegen het afschot van de Damherten na uitspraak van de rechter die afschot verbood - Foto PR

Hoeksche Waard – Nog steeds zijn we niet waar we willen zijn en er is nog een lange weg te gaan. Maar als Team Damherten Hoeksche Waard zijn we verrast, maar we zien het ook zeker als een blijk van waardering waar we trots op zijn. Op maandag 14 februari is het gehele team bestaande uit Ray de Boon, Arie Leijdens, Mariska Visser en Jan Bijl uitgenodigd door de Partij voor de Dieren op het Gemeentehuis in Oud Beijerland. Daar krijgen zij van de Partij voor de Dieren een “oorkonde van mededogen” uitgereikt.

Deze wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen die zich hebben ingezet voor de Natuur & Milieu. Wij zijn dan ook trots dat de keuze dit jaar op ons team is gevallen. Het is goed te zien dat wat we tot nu toe hebben bereikt niet onopgemerkt is gebleven en de erkenning die we krijgen voor onze inzet die geweldige bijdrage heeft geleverd om de Provincie Zuid-Holland te stoppen om de roedel damherten in de Hoeksche Waard naar 0 terug te brengen  resultaat heeft geboekt. Ook het zoeken naar politieke steun heeft zijn steentje hierin bijgedragen met uiteindelijk 11 partijen die de motie in de Gementeeraad steunden.

We kijken uit naar deze dag en zullen daar ook onze dank uitspreken aan de Partij voor de Dieren voor de waardering waar deze oorkonde voor staat. Wij als team zijn zeker nog niet aan het einde van onze inzet want er komt nog van alles aan wat we natuurlijk scherp in de gaten zullen blijven houden. De Provincie Zuid Holland is nog niet van ons af. Maar we hopen dat de opening die nu wordt geboden een weg is naar een fijne samenwerking gaat leiden naar ons streven dat de roedel deel gaat uitmaken van de prachtige natuur die de Hoeksche Waard rijk is.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren