Tijdelijke directeur voor fusieorganisatie Werk & Inkomen Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Schermafbeelding 2015-12-23 om 17.07.16HOEKSCHE WAARD – Vanaf 1 januari 2016 neemt de fusieorganisatie Werk & Inkomen Hoeksche Waard de uitvoering van de Participatiewet op zich. Het WIHW is ontstaan uit een fusie van de Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard en WHW-bedrijven. De afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan de totstandkoming van de nieuwe organisatie. Er ligt onder andere een organisatieplan en alle medewerkers zijn herplaatst binnen de nieuwe organisatie. De functie van directeur is echter nog niet ingevuld.

Het nieuwe bestuur start na de jaarwisseling met een traject hiervoor. Totdat een directeur is aangesteld, zal de heer E. Kingma (tot 1 januari 2016 directeur a.i. RSDHW) als interim directeur de taken uitvoeren.

Werk & Inkomen Hoeksche Waard 

Per 1 januari 2016 zijn de Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard (RSDHW) en WHW-bedrijven gefuseerd tot Werk & Inkomen Hoeksche Waard (WIHW). Reden voor de fusie is de komst van de Participatiewet, de veranderingen in het sociaal domein en de bezuinigingen in uitgaven van de vijf Hoeksche Waardse gemeenten.

Werk staat centraal in de nieuwe organisatie. Samen met het bedrijfsleven (profit en non-profit) in en om de Hoeksche Waard willen wij werk/banen/opdrachten beschikbaar krijgen voor onze cliënten en SW-medewerkers. Hiervoor leggen wij contacten met ondernemers en verdiepen wij ons in de arbeidspotentie van onze cliënten. Cliënten begeleiden wij in het gehele traject naar betaald werk. Het WIHW richt zich op vragen van inwoners op het gebied van werk, inkomen en zorg in de meeste brede zin. Daarvoor bieden wij, naast het begeleiden naar betaald werk, ook oplossingen door cliënten een garantie te bieden voor ondersteuning van het inkomen voor ieder die daar recht op heeft.

Bereikbaarheid WIHW 

Het WIHW is per 1 januari 2016 op twee lokaties gehuisvest in Oud-Beijerland. De directie, stafafdeling en de afdeling Werk zijn gevestigd aan de Jan van der Heijdenstraat 11. De afdeling Maatschappelijke Ondersteuning en het loket voor de klanten vindt u op de Beetsstraat 7c. Voor vragen kunt u vanaf 1 januari telefonisch contact met ons opnemen op nummer 088-647 11 00 of mailen naar [email protected].

Meer informatie over de organisatie en haar diensten is binnenkort ook te vinden op de website www.wi-hw.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren