Omgaan met dementie op straat

178

HOEKSCHE WAARD – Vorige week ging de landelijke campagne ‘Omgaan met dementie op straat’ van start, met TV commercials die de komende weken op verschillende media te zien zijn. In deze commercials worden mensen opgeroepen een online training te doen die hen helpt om te gaan met mensen met dementie.

Ook in de Hoeksche Waard zetten gemeenten en organisaties zich in om te zorgen dat mensen met dementie zo lang mogelijk kunnen functioneren in hun eigen omgeving. Daarvoor zijn nu alle baliemedewerkers van gemeenten getraind en proberen we zoveel mogelijk mensen dementievriend te laten worden. Dat gaat heel eenvoudig via de website www.samendementievriendelijk.nl. De komende week worden via de gemeentehuizen en huisartsenposten bovendien kaarten verspreid om de aandacht op het onderwerp te vestigen.
Samen kunnen we zorgen voor een veilige omgeving waarin mensen met dementie zo lang mogelijk een waardevol leven kunnen hebben.

Wilt u meer informatie, dan kunt u bellen met Judith Bouwmeester, adviseur publieke gezondheid van GGD ZHZ, 06-12988912, of met Ria van Haaff, coördinator communicatie en projecten van Welzijn HW, 088-7308900.
De komende week worden via de gemeentehuizen en huisartsenposten kaarten verspreid waarop meer informatie te lezen is.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.