Duizenden kinderen uit groep 8 van de basisschool zijn deze week begonnen aan hun eindtoets.

120
De kinderen hadden er hier nog zin in! - Foto: W.Vergeer

Hoeksche Waard – Duizenden kinderen uit groep 8 van de basisschool zijn begonnen aan hun eindtoets. De toetsresultaten dienen als second opinion voor het schooladvies voor het Voortgezet Onderwijs, dat de leerkracht al op een eerder moment heeft opgesteld.

Een basisschool kan zelf een eindtoets kiezen die door het Ministerie van OCW is goedgekeurd.
De 8-ste groepers van cbs De Bouwsteen uit ‘s-Gravendeel maken de zgn. IEP Eindtoets; die bestaat uit twee eigentijds vormgegeven toetsboekjes voor elke leerling. Ze werken ook in de boekjes zelf en hoeven hun antwoorden niet op aparte lijsten in te vullen.
Half mei worden de resultaten bekend.
      

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.