Zinkwegse Boys wint onder tropische omstandigheden van NTVV

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Vanwege het onHollandse warme weer was de eerste oefenwedstrijd van de Zinkwegse Boys vervroegd naar 10:00 uur. De tegenstander, NTVV, hoefde over dit verzoek niet lang na te denken. Dus floot scheidsrechter Rob Biesot om 10:03 voor de aftrap.

Na 4 minuten was het al raak voor de thuisploeg, na een korte combinatie scoorde Mathew Verheul met een droge knal meedogenloos binnen. In de 12e minuut was het weer Matthew die het goede combinatievoetbal van Zinkwegse Boys keurig afrondde. Met name de snelheid bij de voorwaartsen van de thuisploeg en de rust achterin maakten het verschil. NTVV had te weinig individuele kwaliteit om hier iets tegenover te stellen. Dat Matthew er in de 22e minuut 3-0 van maakte was dan ook niet verwonderlijk. Een monsterscore lonkte. Na de eerste drinkpauze kregen de bezoekers toch nog een kans, maar de inzet ging net langs de voor ZWB goede kant van de paal. Toch was dit even een waarschuwing dat de verdediging van de Zinkweg wel alert moest blijven. Er kropen wat slordigheden in het spel en de bezoekers waren gretig genoeg.

In de 30 minuut leidde dit tot een schotje net over, maar wel vanuit een goede vrije schietpositie. De goed leidende Rob Biesot floot bij een 3-0 stand voor de rust.

Ns de rust bleek er door de coaches veel gewisseld te zijn. Justin de Lange strafte in de 5e minuut na rust een fout van de doelman van NTVV met een slim stiftballetje keurig af: 4-0. De voor de goed keepende Stephan van Lierop ingevallen Arne de Jong moest nog ingrijpen op een hoge voorzet, hetgeen hij uitstekend deed. De keeper aan de andere kant liet daarentegen niet zo’n betrouwbare indruk achter. De thuisploeg scoorde er lustig op los, Justin de Lange scoorde beheerst de 5-0 na een goede actie over rechts. De linkerzijde liet zich ook gelden: Hakan liep zijn verdediger voorbij, alsof deze op de tram stond te wachten en legde keurig breed op Rens Burgwal, die koeltjes afrondde: 6-0. Aan de andere kant redde keeper Arne de Jong goed toen de spits van de bezoekers alleen voor hem opdook. Direct daarna floot de scheids af.

Conclusie: De thuisploeg was veel te sterk voor deze tegenstander. Man of the match: Matthew Verheul met zijn hattrick. (Hij speelde slechts 1 helft) ook Hakan Çiçek liet een prima indruk achter. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.