Foto expositie van Bas Verschoor en Albert Cornelisse in De Open Hof in Oud-Beijerland

259

Oud-Beijerland – Vanaf vrijdag 18 augustus is in de Open Hof gevestigd aan de Willem van Vlietstraat 2 in Oud-Beijerland een expositie van Bas Verschoor en Albert Cornelisse.

Bas Verschoor                                                                             

Al vanaf mijn kinderjaren ben ik bezig met fotografie. Met de Agfa pocket camera
van mijn ouders mocht ik in de vakanties de kiekjes maken. Zo’n 25 jaar geleden kocht ik mijn eerste serieuze (spiegelreflex) camera.  De komst van de digitale fotografie en de daarbij behorende mogelijkheden zorgde ervoor dat het fotografie vuurtje steeds verder oplaaide. 

De tak van de fotografie die me het meest aanspreekt is de natuurfotografie.
Hierbij richt ik me op een grote variatie aan onderwerpen, van Macro tot Landschap,
van een verstild strand tot vogels.

Fotografie is letterlijk schrijven met licht. Het is voor mij een mooie combinatie van techniek en creativiteit waarbij het niet gaat om het vastleggen van de werkelijkheid maar bovenal om het creëren van een mooi beeld.

Fotografie heeft me geleerd om niet alleen goed rond te kijken in de natuur maar bovenal om de schoonheid van onze schepping te zien.

Albert Cornelisse
Op mijn vierde stopte mijn broer mij een Agfa Synchro Box in mijn hand. Dat is het moment waarop de fotograaf in mij geboren is. Het liefst fotografeer ik mensen, natuur en architectuur op een zo natuurlijk mogelijke wijze. Vaak voeg ik extra accenten toe om de essentie meer inhoud te geven. Ook verzorg  ik workshops portretfoto’s. Mijn uitspraak is:
“ Een beeld in je kop geeft een brok in je keel.”

De Open Hof
Willem van Vlietstraat 2, 3262 GM  Oud-Beijerland
Openingstijden: maandag t/m vrijdag:
09.30u tot 11.30u zondagmiddag: 14.30u tot 16.30u


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.