Koos de Vuilnisman verzorgt zwerfafval les op basisschool De Bron

0
511

Afval-les-De-Bron-012NUMANSDORP – RAD Hoeksche Waard en Koos de Vuilnisman verzorgden op donderdag 21 januari de hele dag zwerfvallessen voor de leerlingen van groep 7A en 7B van basisschool De Bron in Numansdorp.

Met deze speciale lessen  richt Koos de Vuilnisman zich op het bewust maken van de jeugd om afval te scheiden en hoe zij vervuiling van de leefomgeving door zwerfafval kan voorkomen. Dit alles doet hij op een speelse en enthousiaste manier.

Het lesprogramma op De Bron bestond o.a. uit het uitvoeren van een rekenopdracht, het uit elkaar halen van oude elektronische apparatuur om te kijken wat er aan waardevolle grondstoffen inzit en het maken van tekeningen. Hierbij werd vooral een beroep gedaan op de creativiteit en het enthousiasme van de leerlingen. Daarnaast leerden de kinderen op welke manier afval kan worden gerecycled en welke producten uit afval kunnen worden gemaakt.

Aan het einde van de lesdag bezocht wethouder Bas Boelhouwers, portefeuillehouder milieu en duurzaamheid, de zwerfafvalles in groep 7A en besprak hij samen met de leerlingen en Koos de Vuilnisman de ideeën voor het creëren van zo min mogelijk afval.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.