Parkeerbeleid in Oud-Beijerland, Wat vindt u ervan?

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

parkeerbord_neutraal1OUD-BEIJERLAND – Op 19 januari jl. heeft de gemeenteraad ingestemd met het starten van een consultatieronde over het beoogde nieuwe parkeerbeleid. In deze blog vertellen wij u wat dit voor u betekent.

Herziening van het parkeerbeleid
In 2015 is een onderzoek gestart naar de herziening van het parkeerbeleid omdat een aantal knelpunten wordt ervaren. Het opstellen van een nieuw parkeerbeleid is een lastige puzzel. Er zijn veel verschillende gebruikers met vaak tegenstrijdige belangen. Wij zijn ons er daarom van bewust dat het onmogelijk is om een voor alle gebruikers ideaal parkeerbeleid te ontwikkelen.

Wat vindt u ervan?
Wij vinden het belangrijk om te weten wat u van dit beoogde nieuwe beleid vindt. Op basis van uw reactie, zal de gemeenteraad een definitief besluit nemen over dit nieuwe parkeerbeleid.

Daarom polsen wij de mening van de gebruikers van het centrum, door middel van een zogenaamde consultatieronde. Deze consultatieronde bestaat uit drie onderdelen:
1. Het vragen naar uw mening via een stembiljet;
2. De mogelijkheid tot het indien van een (formele) inspraakreactie (per post, digitaal via deze website of mondeling tijdens het inloopspreekuur);
3. Het uitzetten van een enquête bij het burgerpanel.

Waar is de informatie te vinden
Op onze website www.oblvernieuwt.nl onder het kopje parkeerbeleid staat alle informatie gebundeld. Zowel de informatie rondom de consultatieronde, als de inhoudelijke informatie. In Het Kompas van vrijdag 29 januari 2016 en vrijdag 5 februari 2016, u kunt hier dan de uitgebreide informatie terugvinden over de voorgestelde wijzigingen.

Alle inwoners krijgen het stembiljet in de week van 1 februari a.s. thuisgestuurd (één per adres). De ondernemers en werknemers krijgen het formulier via de stichting Centrummanagement. Daarnaast zal een enquêteer op een aantal momenten in het centrum zijn, om bezoekers van het centrum naar hun mening te vragen.

Inloopspreekuur
Het parkeerbeleid is een complex verhaal. Wij hebben een aantal maanden nodig gehad om te komen tot het beleid. Het is dan ook bijna onmogelijk om alle informatie op een beknopte manier met u te delen.

Alle informatie staat, zoals gezegd, op de website en ligt ter inzage in het gemeentehuis. Wij kunnen het goed begrijpen als u toch nog vragen heeft of bijvoorbeeld een nadere toelichting wilt. Komt u dan gerust langs tijdens één van de inloopspreekuren.

De inloopspreekuren vinden plaats in het gemeentehuis op de volgende momenten:
– Dinsdag 2 februari, 16 februari en 1 maart van 18.30 tot 19.30 uur
– Woensdag 27 januari, 10 februari en 24 februari van 14.00 tot 15.00 uur

Uw mening telt
Wij vinden, voordat wij de gemeenteraad vragen een definitief besluit te nemen over het beleid, belangrijk om uw mening te weten. Wij hopen dan ook dat u uw mening wilt geven, zowel als u het vóór het voorstel bent of tegen het voorstel bent. Wij hopen dan ook dat u het stembiljet invult en eventueel een inspraakreactie indient.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.