Mijn haar is echt mooier dan dat van Gospelzanger Guy Penrod

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Ruud WaesbergeMAASDAM – Enkele jaren geleden begon de weddenschap tussen Ruud van Wijnsberge en zijn vrouw. Hij wilde bewijzen dat zijn haar mooier was dan dat van Gospelzanger Guy Penrod! Hij lied zijn mooie volle grijze haren groeien en gaande weg kwam op het idee om zijn haar te doneren voor het goede doel.

Ruud zijn vrouw was tot 2 keer toe getroffen door borstkanker, waardoor hij regelmatig in het Maasstad Ziekenhuis was. Hij leerde bij het OOK Centrum Cock kennen. Cock is een bevlogen haarwerker van Haarwerkstudio Petra van de Laar. Hij vertelde Ruud over de stichting en zo ging het balletje rollen.

Hij belde met Kapsalon Cosy in Maasdam www.kapsaloncosy.nl die hij via de website van de stichting Puik voor Elkaar gevonden had en besloot in de toekomst zijn haar af te knippen voor vrouwen die een pruik nodig hebben maar deze zelf niet kunnen betalen.

3,5 jaar later was het zover! Ruud maakte een afspraak, Yvonne en haar team stonden voor hem klaar. Het werd een hele bijzondere knipbeurt. Zijn gedoneerde staart is 43 cm lang.

Het is voor de stichting Puik voor Elkaar de eerste keer dat een man zijn haren doneert! “Dit is een geweldige actie van Ruud, wie weet volgen nu meer mannen zijn voorbeeld! Wij verkopen de staart en dit levert geld op!  Dit is 1 van de manieren waarop de stichting  Puik voor Elkaar geld binnen haalt om de pruiken te kunnen betalen. Ruud wij willen je namens alle mensen die een pruik krijgen hartelijk bedanken!” zegt Voorzitter Lilian van Maanen. “Hartelijk bedankt, Ruud en Yvonne en haar team voor de geweldige knipactie”!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren