Bijeenkomst Hartveilig wonen in Binnenmaas groot succes

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Logo Hartveilig WonenMAASDAM – De informatiebijeenkomst van ‘Hartveilig wonen’ die vorige week plaatsvond in het gemeentehuis in Maasdam was een groot succes. Een volle raadzaal luisterde aandachtig naar de uitleg van de heer Anthon Wolf, projectleider Hartveilig wonen. Uiteindelijk hebben rond de 75 mensen zich aangemeld voor het netwerk. Voor de projectgroep, die het project verder gaat uitrollen in Binnenmaas, hebben zich maar liefst 25 mensen aangemeld. Een prachtig resultaat!

Hartveilig wonen bestaat uit vrijwilligers die wonen en/of werken in de gemeente en die getraind zijn om te reanimeren en/of te defibrilleren. Deze vrijwilligers worden opgeroepen door de meldkamer van 112, wanneer een hartstilstand wordt vermoed. Met een sms-bericht wordt de vrijwilliger gealarmeerd en verzocht naar het slachtoffer te gaan. Al dan niet met een AED. De vrijwilligers verlenen acute hulp totdat het ambulancepersoneel dit overneemt.

Kijk voor meer informatie op www.hartveiligwonen.nl of op de pagina Hartveilig wonen op de website van gemeente Binnenmaas .


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren