FC Binnenmaas weer met beide benen op de grond

0
403

binnenmaas1Maasdam – Zaterdag 13 februari moest Binnemaas thuis tegen Kethel Spaland, beide ploegen doen mee voor de 2e periode en vandaag zou er 1 afvallen.

Kethel Spaland was de ploeg die gelijk de aanval opzocht wat resulteerde tot een eerste kans in de 5e minuut. Tim Oosterwaal kon na een snelle uitbraak op doelschieten, maar Sem Kerkhof wist de 0-1 te voorkomen.Toch wist Kethel Spaland 2 minuten later op voorsprong te komen, Sem Kerkhof kon na een voorzet de bal niet controleren en hierdoor wist Miletson Silva de Freitas de 0-1 binnen te tikken.In de 13e minuut zag Tim Oosterwaal zijn schot over gaan na een goede en strakke voorzet van Elroy Wijngaarde.Leo Dekker moet tot de 25e minuut wachten op de eerste mogelijkheid van zijn mannen en dan heb ik het nog niet eens over een echte kans.Sjoerd van der Pers speelde zich zelf goed vrij binnen de 16, maar zijn schot ging ruim naast.

Binnenmaas kwam niet aan voetballen toen, ballen kwamen niet aan of er werd elkaar niet begrepen, met alles te laat, kortom symptomen van een echte off day.Waar Binnenmaas de schade probeerde te beperken voor de rust dacht Kethel Spaland daar anders over. Gydo Mokveld schoot de bal snoei hard in de kruising vanaf punt 16 en bracht hiermee de stand op 0-2.

De 2e helft werd er niet beter op, Binnenmaas kwam niet aan voetballen toe en Kethel Spaland leek het zo wel prima te vinden. Dit zorgde ervoor dat er nog 2 echte kansen en 1 doelpunt waren in de gehele 2e helft.In de 64e minuut zag Tim Oosterwaal opnieuw dat zijn schot gestopt werd door Sem Kerkhof, maar 9 minuten later wist hij uiteindelijk wel Sem te passeren nadat hij de bal éénvoudig binnen kon tikken. Hiermee kwam de stand op 0-3 in een wedstrijd die al beslist was in de eerste helft.

In de afgelopen periode is er veel gesproken en geschreven over FC Binnenmaas, vol met positieve dingen en complimenten. Gelukkig zijn we nuchter genoeg dat we wisten dat het een keer anders zou zijn en dat we dit niet konden vohouden. We hebben vandaag inderdaad verloren, maar iedereen heeft er keihard voor geknokt en voor gewerkt. Nu is het vooruitkijken naar de volgende wedstrijd en daar weer alles geven.

Het was niet alleen een dag vol met pech voor Binnenmaas, want de meeste concurrenten die onder Binnenmaas staan hebben ook punten verloren.

  • Strijen-BVCB 1-2
  • CWO-Lombardijen 2-2
  • Piershil-Bolnes 0-0
  • Papendrecht-Groote Lindt 1-1

Volgende week moet FC Binnenmaas uit naar DCV, opnieuw een wedstrijd waar we allemaal naar uitkijken.

  • Opstelling: Sem Kerkhof, Justin de Man, Leon vd Stel, Rianto Vrutaal, Richard vd Wilt, Remco vd Stel, Bas de Kruiff, Sander de Heus, Danny Maijers, Aaron Perez en Sjoerd vd Pers.
  • Wissels: Charlie de Graaf, Mike Post, Rob Verbaas, Rolin Notenboom en Johnny Maijers

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.