Inwoners Korendijk krijgen een snelle internetverbinding

0
632

cbhippowebsite-pmKORENDIJK – Om toekomstbestendig kwaliteitsinternet voor de inwoners van Korendijk te garanderen gaat KPN fors investeren. Wethouder Paul Boogaard van Korendijk heeft hierover gesprekken gevoerd met de telecomaanbieder. De verbetering van het netwerk zal in 2016 plaatsvinden. Aan het begin van begin 2017 zal in driekwart van alle woningen in de gemeente Korendijk een internetsnelheid van minstens 100 Mbps beschikbaar zijn.

Wethouder Boogaard is blij met de plannen: ‘Snel internet is een belangrijke randvoorwaarde voor de hele Nederlandse economie en nodig om concurrerend te blijven met de rest van de wereld. Zo wordt in het onderwijs, de zorg en de agrarische sector veel verwacht van innovatieve ICT-oplossingen. Snel internet is nodig voor het bedrijfsleven, digitale onderwijsontwikkelingen, zorg op afstand, de leefbaarheid van het platteland en de mogelijkheid om thuis te werken.

In bestaande gebieden wordt het snelle internet gerealiseerd door het huidige kopernetwerk te verbeteren. Deze upgrade vindt plaats door nieuwe en bestaande straatkasten te “voeden” via een glasvezelkabel waardoor de woningen die verbonden zijn met deze straatkast kunnen beschikken over supersnel internet. Nieuwbouwprojecten met meer dan ca. 50 woningen krijgen direct een glasvezel aansluiting.

Boogaard is blij dat zijn missie voor snel en toekomstbesteding internet gerealiseerd gaat worden: ‘Er wordt steeds meer gevraagd op digitaal gebied van burgers. Zo worden inwoners en bedrijven uiterlijk in 2017 geacht hun zaken met de overheid digitaal te gaan doen. De randvoorwaarden om dat te realiseren moeten dan wel aanwezig zijn. Als je je bedenkt dat voor de huidige in de markt beschikbare diensten zoals on-demand TV, multi HD, internet en telefonie, een bandbreedte van 40 Mbps voldoende is, mag het duidelijk zijn dat we een Korendijk met 100 Mbps een voorschot krijgen op de toekomst.”

Voor afgelegen woningen in de zogenaamde buitengebieden die niet via een kabel zijn aangesloten heeft KPN sinds kort “Snel internet Buitengebied” beschikbaar. Gebruikmakend van het 4G netwerk van kan men dan ook thuis beschikken over een snel internet.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.