Steek de handen uit de mouwen tijdens NL DOET op De Peerdegaerdt in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

Terugsnoeien rozentuin - NL Doet - De PeerdegaerdtStrijen – Zaterdag 12 maart kunnen vrijwilligers aan de slag om De Peerdegaerdt klaar voor de zomer te maken. Tijdens NL DOET helpen mensen in het hele land een handje mee, zetten zich vrijwillig in voor organisaties en is hierdoor de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. 

Tijdens NL DOET zaterdag 12 maart zullen diverse vrijwilligers de Peerdegaerdt zomerklaar maken. Hiervoor kunnen deelnemers kiezen uit uiteenlopende werkzaamheden, waaronder het terugsnoeien van de rozentuin, het bijwerken van de borders van de Mien Ruys tuin en het snoeien van struiken en de aanwezige hoogstambomen. Daarnaast kunnen handige klussers ook hun steentje bijdragen bij diverse herstelwerkzaamheden.

Voorjaar in volle gang

Op De Peerdegaerdt is het voorjaar inmiddels in volle gang en loopt de eerste bloesem al uit.  «Prachtig om te zien. We hopen op een goede opkomst aan deelnemers. Wij willen de deelnemers een mooie beleving meegeven en zien hun graag nog eens terug op een van de vele activiteiten op de Peerdegaerdt. ”, aldus Hèlen Sturm van De Peerdegaerdt.

Programma NL DOET 2016 op De Peerdegaerdt

NL Doet op De Peerdegaerdt in Strijen start zaterdag 12 maart om 10.00 uur met koffie en thee. Hierna volgt een korte uitleg over de Peerdegaerdt. Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Natuurlijk verzorgt De Peerdegaerdt voor haar NL Doet deelnemers een biologische lunch met heerlijke soep, om na een ochtend hard werken weer op kracht te komen. Met het Peerdegaerdts dubbelsapje zal rond 16.00 uur het programma worden afgesloten.

Vrijwilligerswerk

De Peerdegaerdt kan niet zonder vrijwilligers. Per jaar werken velen vrijwilligers een paar duizend uur aan het behoud, beheer en de ontwikkeling van De Peerdegaerdt. De inzet van vrijwilligers laat zich niet alleen in geld en uren uitdrukken. Vrijwilligerswerk heeft ook een sociale component, het draagt bij aan de betrokkenheid en zorgt voor draagvlak. Daarnaast verbetert het de toegankelijkheid en recreatieve waarde van het landschap. Daarom heeft De Peerdegaerdt via de Groene Motor een bijdrage ontvangen om de vrijwilligersactiviteiten op De Peerdegaerdt verder te ondersteunen. Hierdoor heeft De Peerdegaerdt kunnen investeren in betere materialen en ook diverse cursussen en workshops voor vrijwilligers. Ook vanuit het Oranjefonds is voor de organisatie van NL Doet een bijdrage ontvangen. 

Hèlen Sturm van De Peerdegaerdt vertelt enthousiast “voor De Peerdegaerdt is NL Doet een goede gelegenheid om met een grote groep mensen extra werk te verzetten. De vaste medewerkers en vrijwilligers komen hier normaal niet aan toe. Ook komen nieuwe mensen in contact met De Peerdegaerdt. We hopen natuurlijk dat we deze mensen een mooie beleving kunnen geven en dat ze zo positief zijn dat ze vaker een dagje vrijwilligerswerk willen doen”. Tijdens NL Doet kan de jeugd ook op De Peerdegaerdt terecht voor hun maatschappelijke stage.

Aanmelden

Ook enthousiast geworden om mee te doen op De Peerdegaerdt? Meld je dan aan via nldoet.nl/peerdegaerdt, of stuur een mailtje naar [email protected]. Deelname individueel is mogelijk, maar kan natuurlijk ook met vrienden, collega’s of een vereniging.

NL Doet succesvol

Het succes van NLdoet blijkt al uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Tijdens NLdoet 2015 waren al 300.000 vrijwilligers actief bij zo’n 7.600 klussen. Ook leden van het Koninklijke Familie en diverse landelijke en lokale politici staken in de afgelopen jaren hun handen uit de mouwen. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, is verheugd over de animo voor NLdoet. “We horen het steeds terug: meedoen aan NLdoet is ontzettend leuk! Je leert nieuwe mensen en organisaties kennen, ontdekt allerlei nieuwe dingen over je klusgenoten én je helpt er ook nog eens een maatschappelijke organisatie mee. En zij  hebben daar het hele jaar plezier van!“

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 28,7 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet.  Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.