Nieuw boek van schrijver Arie Pieters: ‘Kraaienland’: Het bijzondere leven een kraaiengezin

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Arie Pieters

Clark and Carole 2015 C1HOEKSCHE WAARD – In het boek ‘A life in black & white’, dat in maart 2015 verscheen, beschreef de auteur, Arie Pieters, hoe het er in het dagelijkse leven van een kraaienechtpaar aan toe gaat. Inmiddels ligt het vervolg op dat boek in de winkel: ‘Kraaienland’, want er was nog veel meer te vertellen over deze slimme vogels, die volgens recente onderzoeken net zo intelligent blijken te zijn als mensapen.

In het boek ‘Kraaienland’ wordt het dagelijkse leven van een kraaiengezin beschreven. Kraaien zijn unieke, bijzonder slimme vogels. In dit boek kan men ondermeer het boeiende proces volgen van twee jonge kraaien ‘op weg’ naar volwassenheid. Een proces dat hun beide ouders heel wat hoofdbrekens opleverde. De auteur van ‘Kraaienland’ schreef eerder het boek ‘A life in black & white’, ook uitgegeven door Mijnbestseller.nl Voor dat boek volgde Arie Pieters zeven maanden lang dagelijks ‘zijn’ kraaienechtpaar. Maar in hun leven in die specifieke periode ontbrak nog ‘iets’: Jonge kraaien. Daarom ging de auteur nog tien maanden door met het dagelijks volgen van deze bijzondere vogels, zodat hij ook kon meemaken hoe kraaien hun jongen helpen op weg naar de volwassenheid. Het leverde opnieuw een boeiend boek op met veel ‘kraaien-weetjes’, maar ook met flink wat spanning.

Lessen en levenslessen

De hoofdpersonen van het vorige boek moesten vaak hun uiterste best doen om de jonge vogels te beschermen en om ze van alles bij te brengen. Kraaien zijn wel hele slimme vogels, maar dat worden ze niet vanzelf. Net als bij ons mensen moeten de ouders hun kroost namelijk veel dingen leren. Hoe leer je bijvoorbeeld om netjes krabben te eten? Wat zijn je belangrijkste natuurlijke vijanden? En kan vader je leren hoe je een ‘echte stuntvlieger’ kan worden, zodat je een goede kans hebt om aan roofvogels te ontsnappen? Dat zijn zomaar een paar voorbeelden van wat de ouders hun jongen moesten leren. Maar natuurlijk kwam de schrijver tijdens die tien maanden nog veel meer dingen tegen, die het opschrijven waard waren.

Het boek (124 pagina’s) is vanaf 16-maart ondermeer verkrijgbaar via de webshop van de uitgever: https://www.mijnbestseller.nl/ Hiernaast is het te koop en te bestellen bij de Bruna in ‘s-Gravendeel en bij de bekende webwinkels.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.