Naar de randen van de Hoeksche Waard,de Ventjager- en Hellegatsplaten

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

15_Schotse_Hooglander_002_EsscheplaatNUMANSDORP – Op zondag 17 april van 10.00 uur tot 14.00 uur organiseert het Hoekschewaards Landschap een auto en wandeltocht naar vogelkijkhutten  bij de Ventjagersplaten en de Hellegatsplaten aan de Zuidrand van de Hoeksche Waard.

Per auto rijden we de Haringvlietbrug over en rijden parallel de Haringvlietdam af. Aan het einde,  de eerste stop en een korte wandeling naar een vogelkijkhut met uizicht op de Ventjagersplaten. Diverse watervogels eenden en steltlopers zullen er zeker te zien zijn. We vervolgen onze tocht naar het plaatsje Ooltgensplaat, van daar uit wandelen we over de Hellegatsplaten naar de volgende vogelkijkhut. Onderweg ontmoeten we de Koninckpaarden en Heck runderen die dit gebied begrazen. We zeggen onze wintergasten gedag die weer doortrekken naar het Hoge Noorden zoals de Brandganzen en verwelkomen onze broedvogels zoals de Fitis en de Tjif Tjaf die na een lange reis uit Afrika weer in ons land aankomen om hier te broeden. En we gaan op zoek naar de “big five” van onze roofvogels, de Torenvalk , Sperwer, Buizerd, Kiekendief en misschien wel, als we geluk, hebben de Zeearend.
Er gaan maar liefst vier ervaren vogelgidsen mee met deze excursie die de auto’s zullen besturen. De kans dat we een  ontmoeting met een zeldzame vogelsoort zullen missen is dan ook klein. Omdat we dit gebied met auto’s moeten bereiken is de deelname beperkt tot maximaal 15 deelnemers aan deze excursie! Als u mee wilt moet u dus reserveren en er snel bij zijn!
We verzamelen om 9.45 bij het Nationaal Landschapscentrum, Veerweg nr 1, op de parkeerplaats.  10.00 uur vertrek naar de vogelkijkhutten, terugkeer om 14.00 uur. Onderweg wordt voor een klein hapje en een drankje gezorgd, na afloop kunt u op eigen kosten nog iets gebruiken en napraten in het National Landschapscentrum als u dat wilt. Hoge waterdichte schoenen of laarzen zijn aan te bevelen om natte voeten te voorkomen.
Een verrekijker voor al het moois wat we gaan zien is ook zeer aan te bevelen.
Aanmelden verplicht via: [email protected]

Kosten; 5,- voor leden HWL en 6,- voor niet leden inclusief een hapje en een drankje.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.