Dubieuze strafschop in slotfase zorgt voor nederlaag Strijen bij Papendrecht

Strijen-met-bal-PDF1
Papendrecht – Ontgoocheld en vol vragen keerden de Strijenaren terug uit Papendrecht, waar door een dubieuze strafschop in de 90e minuut van de wedstrijd een 2-1 nederlaag werd geleden.

Wat bezielde scheidsrechter Vriesenga uit Bilthoven om op dat moment een strafschop te geven toen de voorzet vanaf de rechterzijde tegen de bil van de in de rechterpunt van het strafschopgebied staande Alwin van der Werff belandde en hij staande op de achterlijn aan de linkerzijde van het doel constateerde dat de bal tegen zijn arm was gekomen? Navraag van aanvoerder Kevin Theuns leverde hem een gele kaart op, waarna ook keeper Yordi Godijn het gele kartonnetje kreeg voorgeschoteld omdat hij niet snel genoeg plaats nam in zijn doel. Ook het vlaggen van de dichtbij staande grensrechter Piet Havik werd volledig genegeerd. Daeley van der Graaff wist wel raad met dit buitenkansje en tekende de winnende treffer aan. In de volgende bijgetelde blessuretijd kreeg Strijen-aanvoerder Kevin Theuns ook nog de rode kaart voorgeschoteld toen hij langs de zijlijn – ter hoogte van de middenlijn – in een duel zijn tegenstander tegen het gras werkte. Papendrecht kreeg dus de 3 punten; de Strijenaren de complimenten van v.v .Papendrecht dat zij zich zo voorbeeldig gedragen hadden bij het verlaten van het veld na de zure nederlaag.

Tot aan de 90e minuut konden de vele toeschouwers genieten van een mannelijk duel, dat op en neer golfde en het aanzien meer dan waard was. Reeds in de 3e minuut kwam Papendrecht op voorsprong toen een splijtende pass van Koen Lighaam gemist werd door de Strijense defensie en goaltjesdief Jeffrey Beek kansloze keeper Yordi Godijn passeerde. Op slag van rust kwam de gelijkmaker op het scorebord. Kevin Theuns onderbrak een Papendrechtse aanval en stuurde Sharlton Sambo de diepte in; zijn voorzet werd met een simpele voetbeweging van Strijens’ topscorer Karam Bensedjed langs keeper Karsten van de Velde in het Papendrechtse doel gedeponeerd.
Na de rust had Strijen een licht veldoverwicht, maar de beste kans was in de 64e minuut voor Jay Luciano, die na onachtzaamheid in de Strijense defensie vrij richting het Strijense doel mocht oprukken, maar keeper Yordi Godijn wist hem met een prima redding van scoren af te houden. Beide ploegen kregen nog kleine kansjes op een treffer, maar op het moment dat vriend en vijand zich verzoend had met een terechte puntendeling brak de reeds gememoreerde 90e minuut aan, die naast een nederlaag ook kaarten opleverden die schorsingen betekenen voor de komende wedstrijden.

Komend weekend is Strijen vrij van competitieverplichtingen. Op 23 april speelt de Strijense PG Security Service-equipe thuis tegen Soccer Boys en kan Strijen toewerken naar het slot van de competitie, waarin het onder leiding van trainer Geert Meijer en zijn staf kan terugzien op een geslaagd seizoen.