Laatste steen nieuwe seniorenwoningen Prins Bernhardstraat Piershil

0
417

Piershil Bernhard 12-4-2016 C1PIERSHIL – Het was een feestelijke middag in Piershil, afgelopen dinsdag 12 april.In de Prins Bernhardstraat werd namelijk de officiële laatste steen ingemetseld in één van de zeven seniorenwoningen, die daar zijn gerealiseerd. Deze nieuwbouwwoningen komen in de plaats voor een tiental verouderde woningen.

Wethouder Den Boer van Gemeente Korendijk en Ben Pluimer, directeur-bestuurder van HW Wonen zorgden er gezamenlijk voor dat de officiële laatste steen vakkundig werd ingemetseld in een gevel. De tien seniorenwoningen die eerder op deze locatie in het centrum van Piershil stonden konden niet meer gerenoveerd worden. Daarom besloot HW Wonen om te kiezen voor nieuwbouw. Er zijn nu dus zeven nieuwe, ruime seniorenwoningen verrezen in de Prins Bernhardstraat. Aannemer Kroon & De Koning ’tekende’ eerder ook al voor nieuwe seniorenwoningen in Maasdam, gemeente Binnenmaas. Twee van de zeven nieuwe woningen zijn verhuurd in de vrije sector, de overige vijf zijn huurwoningen in de sociale sector. Inmiddels zijn alle huizen al verhuurd. Een duidelijk teken dat veel ouderen graag in de eigen gemeente willen blijven wonen. Dit soort levensloop bestendige huizen zijn daarvoor uiteraard ideaal. Na de feestelijkheden op de bouwlocatie werden de genodigden en toekomstige huurders in Zorgcentrum Heemzicht getrakteerd op koffie met gebak en een hapje en een drankje.

Groeiende vraag naar betaalbare seniorenwoningen

De afgelopen twee jaar realiseerde HW Wonen o.a. ook al seniorenwoningen in de Strijense Oranjewijk (in meerdere straten) en in het centrum van Maasdam. Recente onderzoeken van de ANBO en landelijke overheid hebben aangetoond dat er een sterk groeiende vraag zal zijn naar betaalbare, levensloop bestendige seniorenwoningen. Het aantal senioren stijgt flink door de naoorlogse geboortegolf en de toegenomen levensverwachting. Veel ouderen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen of moeten dat omdat de bejaardenzorg steeds meer buiten instellingen wordt geplaatst. Een tekort aan seniorenwoningen dreigt daarom in 2020. Die verwachting spreekt althans meer dan de helft van de gemeenten uit in een onderzoek van Ipso Facto in opdracht van de ouderenbond ANBO. Ruim vier op de tien vrezen nu al een tekort aan seniorenwoningen, met name kleinere gemeenten. Zowel wethouder Den Boer als ook directeur-bestuurder Pluimer stonden in hun toespraken stil bij de vergrijzing, die ook aan de Hoeksche Waard uiteraard niet voorbij zal gaan.

(Foto’s: Arie Pieters/HW Wonen©)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.