Opening Bram Roza Festival in Nieuw-Beijerland druk bezocht

0
549

publiekNIEUW-BEIJERLAND – Op de stoep van galerie DeBuuT in Nieuw-Beijerland startte zaterdag het Bram Roza Festival. Dit keer met de expositie van het Kistjesproject. Het projekt bestaat uit 30  kistjes van 30x30x20. Aan de deelnemers is gevraagd  de kistjes te bewerken, bijv. beschilderen, voorzien van teksten, tekeningen, mozaïek, een interessante inhoud, een betekenis die aan het denken zet. Dat is gelukt. In totaal  30 leden van de Kunstkring Voorne  tonen in de galerie hun kunstkistje.

De opening was geheel in de sfeer van het project: acteur Joris Erwich speelde vanuit een reusachtige kist. De voorstelling had als onderwerp het creatieve proces van het ontstaan van een lied. Dat lukte, en na een eerste probeersel klonk het uiteindelijke lied, vanaf de kist, en kon de opening van de tentoonstelling plaats vinden. De expositie duurt tot 8 oktober en is te bezoeken op zaterdagen tussen 9.00 en 16.00 u. aan de Voorstraat 32 te Nieuw-Beijerland. Het festival duurt tot 3 september.

Voor meer gegevens over het festival  en de expositie www.bramrozafestival.nl of www.galeriedebuut.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.