Landbouwmuseum Tiengemeten zoekt vrijwilligers

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

holster 2Tiengemeten – Het op het natuureiland Tiengemeten gevestigde Landbouwmuseum is recent een andere koers gaan varen als het gaat om de presentatie van de aanwezige én unieke Expo.

Tot voor kort liet het museum zien wat er in de periode 1925 tot en met ca. 1960 gebeurde in de Hoeksche Waard en vooral op het eiland Tiengemeten, toen daar op het eiland nog de gevestigde boerderijen in gebruik waren als producent van zeer veel agrarische producten, zoals aardappels, tarwe, bieten, uien, vlas, etc. Nu wordt getracht – na een grote en ingrijpende verbouwing van het Landbouwmuseum – een nieuw thema aan de Expo toe te voegen, zodat men dieper op de agrarische materie in kan gaan. Het nieuwe thema luidt “”…Errepels, Pee en Terrow…, waar komt ons voedsel écht vandaan…”” en er wordt alles gedaan om dit aan een ieder duidelijk te maken. Mede daardoor worden veel aspecten duidelijker voor de bezoekers en tenslotte is dat de taak van een museum. Tevens is het de bedoeling om het Landbouwmuseum een vastere binding te geven met de eilandbeleving, vandaar dat er meer specifiek ingegaan wordt in aspecten uit de agrarische wereld. Vandaag de dag geven trends aan dat steeds veel meer mensen het van belang vinden wat ze eten, maar ook zeer geïnteresseerd in de streekproducten die de Hoeksche Waard herbergt. Ook flora en fauna nemen steeds meer een grote plaats in bij gezinnen en families, denk aan bijen en akkerranden, en vaak wordt dat gekoppeld aan de opvoeding die men geeft aan het nageslacht.

Nieuwe vrijwilligers moeten van wanten weten

Daarom zoekt het Landbouwmuseum Tiengemeten nieuwe vrijwilligers – mannen én vrouwen – die hun steentje willen bijdragen aan de verdere uitbouw van dit unieke museum. Een pré is dat men bekent is met “”””…Errepels, Pee en Terrow…”””. Wij denken hierbij aan mensen met een brede kennis en interesse in de natuur, een agrarische achtergrond is plezierig, maar niet direct nodig. Mensen uit het onderwijs of uit milieugroeperingen hebben vaak iets meer affiniteit met de natuur, hetgeen van groot belang is. Ook is het van belang dat men doordrongen is van het feit dat educatie en opvoeding van het nageslacht van groot belang is, en dat voor beide partijen. Verder is het leuk te vermelden dat het Landbouwmuseum Tiengemeten een grote collectie MECCANO in huis heeft en daar een constant veranderende expo mee verzorgd.

De vrijwilligers komen terecht in een warm, amusant team, waar wederzijds respect op prijs wordt gesteld en waar veel kameraadschap wordt ervaren. Een ieder krijgt een goede km vergoeding en andere voordelen. Indien u interesse heeft graag een mailtje naar [email protected] of tel. 06.12471891 en kijk alvast op www.landbouwmuseumtiengemeten.nl

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren