Roofvogel excursie op Tiengemeten

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

NHU Roofvogels Wormer- en Jisperveld_ NAMO48089TIENGEMETEN – Op Tiengemeten kun je vaak roofvogels zien. De slechtvalk bijvoorbeeld, of de bruine kiekendief. Deze prachtige vogels vallen op door hun gedrag of grootte. Ze zweven traag door de lucht, gebruikmakend van thermiek, of ze laten zich pijlsnel vallen bij het zien van een prooi. Dit is een indrukwekkend gezicht. Een gids van Natuurmonumenten kan je er alles over vertellen. Door een telescoopkijker kun je de vogels goed zien. Wandel mee langs het kommoeras van de Weelde en kom genieten van deze vogels. Vergeet je eigen verrekijker niet en trek goede wandelschoenen aan.

Praktisch
Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein in Nieuwendijk vlakbij de pont.
Neem de pont van 9.00 uur in Nieuwendijk (Navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland). De pont kost 4,50 voor volwassenen en kinderen tot en met 12 jaar betalen 3,00 voor de overtocht. Leden van Natuurmonumenten krijgen 0,50 korting op de pontkosten (neem de ledenpas mee). Je kunt een pontkaartje kopen in het Infopunt in de haven van Nieuwendijk. Of online via de website.
Zorg dat je een half uur voor vertrek van de pont aanwezig bent. We nemen om 12.10 uur of om 13.10 uur de pont terug vanaf Tiengemeten

WAAR & WANNEER

  • zaterdag 20 sep 2014 – 09:00 uur tot 13:00 uur
  • Dieren kijken
  • Tiengemeten, parkeerplaats bij de veerpont Nieuwendijk 1 3284 BE Zuid-Beijerland

  • Leden Natuurmonumenten €5
  • Niet-leden €8
  • Kinderen (6-12 jaar) €2

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.