Terug in de tijd op Oogstdag op natuureiland Tiengemeten

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Kind zoekt aardappelen Oogstdag TiengemetenTIENGEMETENOp zaterdag 6 september is de feestelijke Oogstdag op het natuureiland Tiengemeten. In en rondom de historische hoeves is van alles te beleven voor iedereen die van cultuurhistorie en natuur houdt.

Streekproducten, muziek en dans

Bij het Landbouwmuseum is een ouderwets gezellige markt met lekkere streekproducten uit de Hoeksche Waard. Proef de oogst van het mooie natuureiland en ervaar de smaak van de streekproducten uit de Hoeksche Waard. Muziek en dans zorgen voor extra sfeer.

Help mee met de oogst

Antieke trekkers met huifkar rijden de bezoekers naar de Oude Polder van Tiengemeten aan de oostkant van het eiland. Zo’n tocht is al een belevenis op zich! In de Oude Polder worden de gewassen geoogst zoals in vroegere dagen. Iedereen van harte welkom om mee te helpen bij de oogst en kunnen zich heerlijk vermaken met alle spelletjes die rondom de musea georganiseerd worden.

Neem gratis een kijkje in de musea

De Oogstdag wordt georganiseerd door het Landbouwmuseum en het Rien Poortvliet museum in samenwerking met Natuurmonumenten. Hierbij zijn ruim honderd vrijwilligers betrokken die zich belangeloos inzetten om deze gezellige familiedag tot een succes te maken. De toegang tot beide musea tijdens de Oogstdag is gratis.

KOM JIJ NAAR DE OOGSTDAG?

  • Aanmelden is niet nodig.
  • Kosten gratis, exclusief overtocht pont. Koop hier alvast je ticket!
  • Duur is van 10.00 uur tot 17.00 uur.
  • Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein in Nieuwendijk vlakbij de pont.
    (Navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland)
  • Zorg dat je een half uur voor vertrek van de pont aanwezig bent. Kijk hier voor de ponttijden.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren