Beleef Tiengemeten vanaf het water

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Schermafbeelding 2014-08-05 om 11.32.13Tiengemeten – In de zomervakantie kun je natuureiland Tiengemeten en haar omgeving beleven vanaf het water. Ga mee met een rondvaart tocht van circa twee- en half uur met de gezellige salonboot Heicondias.

Vanaf Nieuwendijk varen we over het Vuile gat langs de Tiendgorzen om de westpunt van het eiland heen. Hier laat de zeearend zich vaak zien. Vanaf het water heb je een mooi beeld van eiland en de plek waar het Haringvlietwater Tiengemeten binnen kan stromen. De getijdenatuur die hier ontstaat, is populair bij allerlei steltlopers. En de bever heeft deze ruige plek uitgekozen om er zijn imposante burcht te bouwen. Daarna varen we om de oostpunt heen en zetten we koers naar de haven van Tiengemeten. Vanaf het water zijn de historisch boerderijen van Tiengemeten prachtig te zien.

Na de vaartocht kun je het eiland zelf gaan verkennen. Binnen 5 minuten ben je in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten voor info over het eiland of wat leuks uit de cadeau shop. Je kunt hier ook fietsen huren. Het Rien Poortvlietmuseum, het Landbouwmuseum, Speelnatuur en Pannenkoeken bij Helene (horeca) zijn vlakbij.
Kortom, genoeg ingrediënten voor een fantastische dag.

Praktisch info

 • Kosten zijn incl. terugvaart met de pont van Tiengemeten naar Nieuwendijk parkeerplaats.
 • Vertrektijd: 13:00 uur
 • Bij minder aanmeldingen dan 15 personen kan de tocht geannuleerd worden.
 • Koffie en thee en kleine versnaperingen zijn aan boord verkrijgbaar.

WAAR & WANNEER

 • vrijdag 08 aug 2014 – 13:00 uur tot 17:00 uur

Varen

 • Tiengemeten, parkeerplaats bij de veerpont
 • Nieuwendijk 1
 • 3284 BEZuid-Beijerland
 • Routebeschrijving

 • Leden €15
 • Niet-leden €17.5

Overige info over vaartochten met de Heicondias: www.dehoekschevaart.nl Kijk ook op www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren