Trekkertrek in Zuid-Beijerland op zaterdag 30 mei 2015

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

IMG_0457Zuid-Beijerland – Op zaterdag 30 mei 2015 wordt voor de negende keer een trekkertrek wedstrijd in Zuid-Beijerland georganiseerd. Het spektakel vindt plaats aan de Hogeweg 2 en heeft dit keer 175 deelnemers met trekkers in alle soorten en maten. Al steigerend en met grote rookpluimen zal op twee banen de strijd worden gevoerd in diverse gewichtsklassen. Na het enorme succes van twee jaar geleden is ook dit jaar een spectaculaire wedstrijd met opgevoerde vrachtwagens voor het Nederlands kampioenschap.

De wedstrijd start om 12.30 uur, maar al vanaf 08.00 uur maken de deelnemers een proeftrek. De entree bedraagt € 5,= (tot 12 jaar gratis) en parkeren op het naastgelegen terrein is gratis! In de tent op het terrein kan gegeten en gedronken worden. Er zijn diverse kramen aanwezig, onder andere met miniatuur trekkers. Aan het einde van de middag staat een spetterend live optreden van de band Cold Case gepland. Hierna is het tentfeest van de Plattelands Jongeren Hoeksche Waard. Meer informatie vindt u op www.trekkertrekzuidbeijerland.nl. De organisatie verwacht net als in 2013 ruim 2.500 bezoekers.

Gratis activiteiten voor kinderen
Ook aan kinderen is gedacht: er is een skelterbaan met skelters, een springkussen en kinderen kunnen worden geschminkt. Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar wordt in de middag een leuke skeltertrek georganiseerd. De skelters zijn ter plekke aanwezig en er zijn leuke prijzen te winnen!

Specials: bikini, duo en sportklasse
Ook dit jaar is er weer een speciale klasse voor de dames, de bikiniklasse. Elk jaar doen er meer dames mee (in bikini!!) aan deze succesvolle klasse. Nieuw dit jaar is de duo-klasse, waarin twee trekkers tegelijk als een tandem voor de sleepwagen gaan. Uiteraard is de spectaculaire sportklasse met opgevoerde trekkers ook weer van de partij. Maar het grootste deel van de deelnemers rijdt in de standaardklasse, ook wel de ‘boerenklasse’ genoemd. Met de trekkers in deze klasse wordt normaal gesproken op het land gewerkt, ze zijn dus niet opgevoerd. De verschillende klassen worden ingedeeld naar gewicht, van 2300 tot meer dan 20000 kilogram.

Oudere trekkers
Alle deelnemers (met uitzondering van de zwaarste klasse) krijgen twee kansen om de strijd aan te gaan met de sleepwagen. Een sleepwagen is zelfrijdende wagen die steeds meer weerstand opbouwt, zodat de trekker steeds harder moet gaan trekken. Om zoveel mogelijk spektakel te kunnen bieden, probeert de organisatie vooral deelnemers met oudere trekkers te krijgen. Trekkers die meer dan tien jaar oud zijn, kunnen namelijk niet terugschakelen tijdens de trekpoging. Het gevolg: brullende motoren, rook en steigerende trekkers.

Bezoek voor meer informatie www.trekkertrekzuidbeijerland.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.