‘Terug naar Tiengemeten’ is nu ook een liedje

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

tiengemeten artworkTIENGEMETEN – Festivalgangers die op 19 en 20 augustus Terug naar Tiengemeten gaan om op het eilandje in het Haringvliet te genieten van het zomerse muziekfeest, kunnen straks ook meezingen met de titelsong van het festival. MôtWat zette het lijflied van ‘Terug naar Tiengemeten’ op de plaat en maakte er een aanstekelijke blues van. 

‘Terug naar Tiengemeten’ heet het tweedaagse zomerfestival op Tiengemeten waar onder andere Bökkers, Joris Linssen, Thijs Boontjes en Cosmic Carnival optreden. De organisatie van het festival vond dat het zomerfeest en het eiland Tiengemeten ook een eigen song verdienen. De inspiratie daarvoor kwam van Hessel die ooit een hit had met de meezinger ‘Terug naar Terschelling’. De componist van dat lied had geen bezwaar tegen een zuidelijker variant door de de Nederlandstalige bluesband MôtWat.

De festivalorganisatie schreef de tekst en MôtWat verbouwde de hit van Hessel muzikaal zo rigoreus, dat het origineel nauwelijks is terug te vinden. ,,Het is een rauwe blueskraker geworden, ideaal om op festivals te spelen. En erg leuk om mee te zingen”, aldus organisator Hans Oosterhof.

MôtWat is uiteraard op 19 en 20 augustus de festivalact die dit lied over Tiengemeten zal laten schallen. Om het meezingen te stimuleren en om het liedje ‘Terug naar Tiengemeten’ tot een algemeen erkend eiland-volkslied te laten uitgroeien, kan iedereen het nummer beluisteren of gratis downloaden vanaf de website: www.terugnaartiengemeten.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren