Het kleinste eilandfestival van Nederland ‘Woodstock op Tiengemeten’

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

2787_A5_Festivalflyer_Letsrocktheisland_V1.inddTIENGEMETEN – Na de waddeneilanden Terschelling (Oerol), Vlieland (ITGWO) en Ameland (MadNes) gaat het kleinste bewoonde eiland van Nederland nu ook op de festivaltour. Middenin het Haringvliet (en middenin de natuur) kun je op 11 juli bandjes kijken, lekker eten en drinken, kamperen of met de festivalboot tegen middernacht naar huis. Dit mini-Woodstock op Tiengemeten heet ‘Let’s Rock the Island’.

‘We zijn het kleinste eilandfestival van Nederland’, meldden de organisatoren van deze eerste editie. Dankzij de coulance van eilandeigenaar Natuurmonumenten is dit muziekfestival in een natuurgebied mogelijk. ‘Let’s Rock the Island’ is wel zo opgezet dat het geen schade zal doen aan alles wat bloeit, loopt en vliegt op Tiengemeten. De optredens en de camping zijn in een oude boomgaard op de oostpunt van het eiland en de decibellen gaan richting Haringvlietbrug. Bovendien worden de bezoekers met een speciale festivalboot overgevaren vanaf de Hitstertse Kade en niet vanuit de veerhaven in Nieuwendijk.

Het muziekfestival wordt  ook aangedaan door enkele ‘rollende keukens’ met vegetarische gerechten en er is lekker eten van het eiland zelf, zoals hamburgers van Schotse Hooglanders.

Wat betreft programmering en comfort richt ‘Let’s Rock The Island’ zich vooral op de oudere jongere en jonge gezinnen.  „Schuurfeesten voor jongeren zijn er genoeg in de Hoekse Waard. Dit is rustiger, sfeervoller, niet massaal. Ook leuk voor 50-plussers en tegelijkertijd veilig voor kinderen.” Wie kampeert op het festival mag het kroost dan ook gratis meenemen en er is de volgende morgen een camping-ontbijt.

Headliner op Tiengemeten is The Heritage Blues Orchestra  (HBO)met echte roots-bleus en gospel. Sinds HBO een Grammy won voor het debuutalbum ‘And still I rise’ groeide de populariteit van de band ook in Europa enorm. Zo was HBO in de zomer van 2012 een van de belangrijkste trekpleisters van het North Sea Jazz in Rotterdam. HBO treedt deze zomer ook op in Kent (Engeland) en het megafestival Bospop in Weert.

Daarnaast zijn er op 11 juli optredens van de lokale band Môtwat met blues-klassiekers in een Hoeksch jasje en is er onvervalste feestmuziek van de 9-mansformatie Maison du Malheur. Het Nederlands-Nieuw-Zeelandse trio My Baby (Loves Voodoo) is wat ruiger en speelt halverwege de avonbd. Zangeres Cato van Dijk beschikt over een prachtige soulstem en weet dat te mixen met beukende funkritmes.

Het krijgen van een vergunning (en medewerking van Natuurmonumenten) voor dit muziekfeest in een natuurgebied  had enige voeten in aarde, maar daar krijgen we dan wel een spektakel voor terug op een prachtige plek.  Headliner is The Heritage Blues Orchestra. Ook MotWat uit de Hoeksce Waard is van de partij.

Om de bewoners van Nieuwendijk te ontlasten en om te voorkomen dat er s nachts over het eiland wordt gezwalkt, is er een een speciale festivalboot die de bezoekers rechtstreeks brengt en haalt naar het terrein op de oostpunt van Tiengemeten. Als alles verloopt zoals we willen en het inderdaad mogelijk blijkt zonder wezenlijke overlast een festival op een natuureiland te houden, dan blijft het vast niet bij deze editie.

Tickets en alle info over ‘Woodstock op Tiengemeten’ is te vinden op www.letsrocktheisland.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren