Rosita Steenbeek op Bram Rozafestival in Nieuw Beijerland

0
281

Schermafbeelding-2015-04-19-om-20.19.32Nieuw BeijerlandRosita Steenbeek geeft op 1 september op het Bram Rozafestival een lezing over haar boek “Rose”. Een familiegeschiedenis over Steenbeek’s Duitse grootmoeder Rose die in de oorlogsjaren in Klaaswaal woont. Dit waargebeurde verhaal geeft een beeld van het leven in de Hoeksche Waard, dat dicht bij de werkelijkheid ligt.

In Rose beschrijft Rosita Steenbeek het leven van haar grootmoeder, dochter van een joodse moeder en een Duitse vader, die in 1929 verliefd wordt op een Nederlandse dominee. Rose en haar man Gerhard vestigen zich in Klaaswaal, de ideale plek om haar kinderen de harmonieuze jeugd te geven die voor haarzelf zo wreed werd verstoord.

Rosita Steenbeek vertelt op het Bram Rozafestival over haar boek, haar familie en haar zoektocht naar het verleden van Rose in Klaaswaal. In de pauze signeert zij haar boeken bij de tafel van boekhandel Houtman.

Op dinsdag 1 september (15.00h tot 17.00h) treedt Steenbeek op in de grote tent op het Bram Rozafestival op ’t gors aan de Spuidijk bij Molen de Swaen (Spuidijk 29, 3264 Nieuw Beijerland) Toegang: voor niet-leden € 15,00 voor leden € 10,00. Vooraf aanmelden is zeer gewenst. Kaarten reserveren via Bibliotheek Hoeksche Waard, [email protected] of aan de balie van de Bibliotheek.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.