Nieuwe voorstelling “Mens!” van het Theatercollectief Hoeksche Waard.

0
212

NIEUW-BEIJERLAND – De mens heeft andere mensen nodig om de kneepjes van het  vak Mens te leren. Mag je hopen dat je een paar behoorlijke leermeesters met de juiste tips treft om zonder al te veel kleerscheuren door het leven te gaan. Er is genoeg theorie over het verschijnsel Mens, maar de praktijk valt bar tegen om naar eer en geweten van het leven iets zinnigs te maken.

In het tweeluik ‘Mens!’ laat het Theatercollectief in twee klassieke eenakters zien hoe mensen proberen vorm te geven aan hun leven , maar voortdurend worden ingehaald door situaties met de ‘medemens’ en hun eigen diepmenselijke emoties. De grens van scherts en ernst is in beide verhalen flinterdun.

‘Als het leven je laat struikelen maak er dan een salto van…’

In het 100 jaar oude toneeljuweeltje  ‘Saltimbank’ van Heijermans probeert de circusclown August de dreigende mislukking van zijn carrière en zijn relatie met de danseres Funny voor te zijn. Funny’s zoontje Pip probeert op zijn manier de relatie te redden. Gaat het August en Pip lukken om het noodlot af te wenden?

Regie: Jan Roeland. Tekstbewerking: Jan en Renée Roeland

‘De kwestie is, wij houden allemaal van Don Juan, maar niet van elkaar’

In ‘De brief van Don Juan’ van Louisa Treves  roept huishoudster Pedril 5 geliefden van Don Juan naar zijn ziekbed. De dames strijden om het exclusieve recht om aan Don Juan’s zijde te zitten, maar Pedril èn de dames zelf gooien roet in het eten. Wie van hen gaat het toch nog lukken?

Regie: Martijn Kramp. Tekstbewerking Tineke van Zalinge

SPEELDATA:

  • Vrijdag 9 juni             avondvoorstelling 20.00
  • Zaterdag 10 juni         avondvoorstelling 20.00
  • Zondag 11 juni            middagvoorstelling 14.00
  • Vrijdag 16 juni            avondvoorstelling 20.00
  • Zaterdag 17 juni         avondvoorstelling 20.00
  • Zondag 18 juni            middagvoorstelling 14.00

LOCATIE EN RESERVEREN:

Gelegenheidstheater ‘Swaensvoet’, Marktveld 9 Nieuw-Beijerland.

Voorafgaand aan de voorstelling kunt u op locatie heerlijk eten. Er is een speciaal tapasmenu (inclusief drankje) samengesteld, à €12,50. Meer informatie over de voorstelling en/of het diner is te vinden op de website www.theatercollectief.nl. Kaarten voor de voorstelling à €12,50 zijn vanaf nu via de website te bestellen of via telefoonnummer: 0619456320 (van maandag t/m vrijdag tussen 17:00 en 21:00 uur en in het weekend tussen 14:00 en 21:00 uur).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.