Piershil plaatst zich voor de finale van de nacompetitie, Hellevoetsluis degradeert.

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

08-04-247-hvl-300x224PIERSHIL / KORENDIJK – Piershil is er in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de nacompetitie, met als inzet een plek in de tweede klasse. De 2-2 te Piershil bleek na de eerdere 1-2 overwinning voldoende om Hellevoetsluis alsnog te laten degraderen naar de derde klasse. “We hebben het vorige week laten liggen”, zo verklaarde de voor het eerst in zijn carrière gedegradeerde trainer Edwin de Koning.

Zichtbaar aangeslagen noemde hij de winst over twee wedstrijden voor Piershil verdiend, maar veel had het niet gescheeld of de wedstrijd onder de rook van de korenmolen Simonia was volledig gekanteld. Een soeverein spelend Piershil kwam in de eerste helft net na een half uur spelen door een dubbelslag op een comfortabele voorsprong. Eerst omspeelde Alex van Dijk op aangeven van Edwin Bestebreur doelman Hoornweg (1-0), amper een minuut later werd diezelfde Van Dijk de ruimte in gestuurd door wederom Bestebreur. Zijn schot langs de doelman werd door Darwyn Pennock, ook in de heenwedstrijd al twee keer succesvol, definitief over de doellijn gedrukt: 2-0.

In de tweede helft mocht Piershil met de wind in de rug spelen en het wachten was op de beslissende 3-0. Die kwam er bijna toen de doelman een achterbal in de voeten van Alex van Dijk schoof, maar met de schrik vrij kwam. Hellevoetsluis streed op dat moment voor de laatste kans en doordat Wouter Besters op aangeven van Stony van den Berg na 52 minuten de 2-1 liet aantekenen werd het nog een hele spannende tweede helft. Zeker toen Sidney van den Ende in de 66ste minuut met een fabuleuze hakbal de gelijkmaker liet noteren (2-2) moest Piershil alle zeilen bijzetten om de buit over de streep te trekken. Hellevoetsluis voelde zich bekocht toen het geen strafschop kreeg na een handsbal van Rémon van der Pols en Piershil liet diverse mogelijkheden op de 3-2 liggen.

Na het fluitsignaal was de vreugde in het thuiskamp groot, terwijl de bezoekers uit Hellevoetsluis zwaar teleurgesteld moesten afdruipen, deze keer geen houdini-act maar degradatie naar de derde klasse. Scheidend trainer Ralph Kalkman, hij vertrekt naar eersteklasser Heinenoord, kwam woorden te kort om zijn ploeg te complimenteren: “Het tweejarige project eindigt dus met een finale voor promotie naar de tweede klasse. Hoe het ook afloopt, Piershil staat weer op de kaart. Dat is de verdienste van deze ploeg, een vriendenploeg, het was mij een eer om deze gasten te mogen werken”. Op 31 mei speelt Piershil thuis tegen derdeklasser Honselersdijk, dat overtuigend Rhoon wist uit te schakelen. Een week later wordt de return bij Honselersdijk gespeeld, daarna is bekend wie er van de twee het in 2014-2015 in de tweede klasse mag proberen.

Onderstaand een filmpje met de doelpunten van Piershil – Hellevoetsluis.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren