Sponsorloop tijdens Koningsspelen op het Driespan

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

imagePuttershoekTijdens de nationale Koningsspelen op vrijdag 22 april aanstaande zullen ook de kinderen van openbare basisschool Het Driespan in Puttershoek hun sportieve best doen tijdens de vele sport- en spelactiviteiten. Maar de bijna 400 leerlingen hebben op deze dag nog een andere belangrijke taak: rennen voor het goede doel, het Liliane fonds.

In het hele land doen basisscholen mee met de Koningsspelen, in 2013 in het leven geroepen door Koning Willem-Alexander. Doel van deze sportieve dag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk èn leuk het is om samen te ontbijten en te bewegen.

Basisschool Het Driespan doet ook dit jaar actief mee met de Koningsspelen. De dag start met een gezond ontbijt. Hierna doen alle kinderen van de school mee met de openingsdans van de spelen. Het lied ‘Hupsakee’ wordt gezongen en gedanst door de kinderen en zodoende zijn zij meteen opgewarmd voor alle sportieve activiteiten die er hierna plaats zullen vinden.

Een belangrijk onderdeel van de activiteiten is de sponsorloop rondom het scholencomplex aan de Singel in Puttershoek.In de weken voorafgaand aan de Koningsspelen hebben de kinderen geld ingezameld. De kinderen zullen gaan rennen voor het Lilianefonds. Het Lilianefonds richt zich vooral op de armste kinderen met een handicap en wil deze kinderen een kans geven al hun talenten te kunnen inzetten en ontwikkelen. Vooraf zijn er ambassadeurs van het Lilianefonds in de klassen geweest om over dit goede doel te vertellen, zodat het ook voor de kinderen helder is waar ze voor lopen.

De organisatie hoopt dat de kinderen, onder luide aanmoedigingen van ouders, broertjes en zusjes en opa’s en oma’s een mooi bedrag bij elkaar lopen!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren