Dorpshuis redt Koningsdag in Nieuw-Beijerland

0
644

imageNieuw-Beijerland – Koningsdag in Nieuw-Beijerland kent sinds vele jaren weer een volledig dagprogramma. Bijna had het slechte weer hier een stokje voor gestoken, maar dankzij de gastvrijheid van dorpshuis De Swaensvoet konden alle activiteiten tóch doorgaan.

In plaats van buiten in regen en kou vonden alle feestelijke activiteiten in het dorpshuis plaats. De activiteiten werden evenals voorgaande jaren georganiseerd door kinderboerderij De Bokkesprong. Echter, dit jaar kreeg de kinderboerderij hulp van tennis-, turn-, voetbal- en dorpsvereniging en Hervormde Kerk. Het resulteerde in een drukbezocht, dagvullend programma.

’s Ochtends, na de aubade door burgemeester Stoop en wethouders Boogaard, Den Boer en Honders, startte de vrijmarkt voor de kinderen en was er onder andere een dieren-knuffelhoek en een knutselkraam. Ook waren er Hoeksche Waardse lekkernijen te koop. De Zeskamp was het stralende middelpunt van de middag. Maar liefst 6 teams streden om de wisselbeker en Team Maxima ging daarmee aan de haal. De verenigingen zijn zeer tevreden over het verloop van de dag en hopen ook in 2017 weer zo’n compleet programma voor jong en oud te organiseren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.