UITREIKING JEUGDLINTJE OUD-BEIJERLAND Vrijdag 18 november 2016

0
354

jeugdlintjeOUD-BEIJERLAND – Onlangs deed gemeente Oud-Beijerland de oproep om een Oud-Beijerlandse held te melden. De oproep leverde een aantal enthousiaste reacties en inzendingen op. Een week geleden stond de jury voor de moeilijke taak de kandidaten te beoordelen en te besluiten wie een Jeugdlintje ontvangt voor zijn/haar inzet. Hoewel de jury waardering heeft voor de inzet en werkzaamheden van alle voorgedragen kandidaten, heeft zij besloten één kandidaat een Jeugdlintje uit te reiken in 2016. Op vrijdagavond 18 november vindt de uitreiking plaats in kinderspeelparadijs Ravot, een feest georganiseerd door en voor kinderen en jongeren in Oud-Beijerland.

Jury

Het lukte de jury na intensief overleg, wikken, wegen en uitvoerige discussie tot een unanieme keus te komen. “Een haast onmogelijke opdracht”, vond de jury, “want de kandidaten liggen qua inzet heel dicht bij elkaar en het was allerminst een kwestie van ‘goed, beter, best’.”

Feest

De uitreiking vindt plaats op vrijdagavond 18 november in kinderspeelparadijs Ravot, Laurens Janszn. Costerstraat 7b, 3261 LH Oud-Beijerland. Voor de uitreiking is een heel programma samengesteld door een groep jongeren van jongerencentrum Bij Frits in Oud-Beijerland. Zij deden dit in samenwerking met het jongerenwerk van Welzijn Hoeksche Waard en gemeente Oud-Beijerland.

Programma

poster-jeugdlintje-defHet programma is opgedeeld in twee delen. Kinderen van zes tot twaalf jaar zijn tussen 18.00 en 20.00 uur welkom. Kinderen kunnen zich dan laten schminken, een glittertatoeage laten zetten, meedoen aan apenkooi en estafette.

Van 20.30 – 23.00 uur is er een programma voor jongeren van twaalf tot drieëntwintig jaar. Voor hen is er een zeskamp georganiseerd en is er een dansvloer ingericht. DJ’s zorgen voor de nodige muziek.

Uiteraard is er ook alle gelegenheid – ook voor de jeugd van twaalf tot drieëntwintig jaar voor wie dit toch wel een beetje nostalgie is – om te ravotten in en op de speeltoestellen van het speelparadijs. De toegang is gratis (exclusief consumpties). Maar, let op, vol is vol.

Uitreiking

Tijdens de feestelijke avond vindt om 19.30 uur de uitreiking plaats van het Jeugdlintje. Voor de kandidaat die een Jeugdlintje ontvangt, is alles nog één grote verrassing. Wethouder Ina van der Werf-Weeda reikt het lintje in haar functie als locoburgemeester uit. Jurylid Rebecca Valkenborg (directrice Hoeksch Lyceum) overhandigt het juryrapport.

Waardering

Het gemeentebestuur van Oud-Beijerland waardeert het zeer dat inwoners kandidaten hebben voorgedragen. Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld: “Dit bevestigt alleen maar wat wij eigenlijk al wisten: dat het leveren van een bijzondere prestatie – op welk terrein dan ook – niet alleen voorbehouden is aan ‘volwassenen’, maar gelukkig ook door jongeren wordt gedaan. Ik roep inwoners op om vooral door te gaan met het zoeken naar en het voordragen van geschikte kandidaten voor een Jeugdlintje. Want… helden, daarvan kun je er als gemeente nooit teveel hebben.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.