Fc Binnenmaas jaagt op plek voor nacompetitie voor promotie na winst op Papendrecht

7 Min Read

fcbinnenmaasPapendrecht -Zaterdag 8 mei speelde Binnenmaas zijn laatste uitwedstrijd van deze competitie en de tegenstander was Papendrecht. Papendrecht stond op plek 6 met 36 punten en Binnenmaas op plek 7 met 1 punt minder. Wetend dat Piershil thuis tegen Strijen speelde kon dit nog wel eens een zeer interessante dag worden voor de ploegen die de volle winst zouden pakken.
Het grote voordeel voor Binnenmaas was dat voor hun de doelstelling was bereikt en alles wat er nu bij zou komen is bonus, maar voor Papendrecht stond de doelstelling op het spel zeker als het vandaag zou verliezen.

Met ongeveer 25 graden, veel publiek en 2 gretige ploegen was de wedstrijd om 14:30 uur begonnen en de eerste kans was al in de 4e minuut van de wedstrijd. Jeffrey Beek van Papendrecht mocht een hoekschop nemen van de rechterkant en deze werd maar net naast gekopt door Nick Kamerling.In de 11e minuut was de eerste kans voor Binnenmaas, Desi Sanderse stuurde Sander de Heus weg die daardoor alleen op doelman Karsten vd Velde kon gaan en schoot de bal beheerst binnen, hiermee was voor Papendrecht de cursus effectiviteit begonnen en nog veel belangerijker de stand was 0-1.Ondanks de hoge temperatuur speelden beide ploegen in een hoog tempo, natuurlijk ging hierdoor niet alles goed maar het was zeker leuk om naar te kijken. In de 18e minuut was het Sander de Heus aan de rechterkant met een goede actie, zijn voorzet kwam terecht bij Desi Sanderse bij de 2e paal die daarna eigenlijk alles goed deed, hij nam de bal knap aan, draaide terug richting het doel, zijn schot mocht er ook wezen, maar helaas voorkwam de paal de 0-2 voorsprong.In de 24e minuut werd opnieuw Sander de Heus gelanceerd om alleen op Karsten vd Velde af te gaan, deze keer was het een uitstekende pass van Danny Maijers maar nu was het de doelman van Papendrecht die de winnaar was in het duel.1 minuut later mocht het thuis publiek juichen, het was Joey vd Net die de bal over Joey de Jong kreeg, dit waar de scheidsrechter van Lith had moeten fluiten voor een handsbal.De mannen van Leo Dekker hadden niet veel tijd nodig om hier een antwoord op te hebben want in de 31e minuut was het alweer 1-2 in het voordeel van Binnenmaas.

Opnieuw was het Sander de Heus die zijn duel wist te winnen, zijn schot werd geblokt maar kwam voor de voeten terecht van Remco vd Stel die op zijn beurt de bal netjes in de rechterhoek plaatste.De laatste 2 kansen voor de rust waren voor Papendrecht, in de 40e minuut had Vincent de Klerk een goede strakke voorzet aan de rechterkant die terecht kwam bij Joey vd Net maar zijn inzet werd knap gered door Joey de Jong.In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Papendrecht ook nog een vrije trap op de rand van het 16 meter gebied, deze werd rakelings naast geschoten door Daeley vd Graaff.

In de 2e helft waren natuurlijk alle ogen gericht op de mannen van Binnenmaas en dan doel ik vooral op hoe ze uit de kleedkamer kwamen. Helaas is het te vaak gebeurt dat er een wedstrijd werd gespeeld met 2 gezichten zoals in de laatste wedstrijd tegen Bolnes.
De eerste 10 minuten waren rommelig van beide ploegen, maar de meeste druk kwam wel van Papendrecht maar tot echte kansen kwam het niet.In de 64e minuut ging Binnenmaas verder met het geven van de cursus effectiviteit, Danny Maijers kreeg de bal mee van de goed spelende Desi Sanderse. Danny leek zich vast te lopen na een aantal verdedigers van Papendrecht gepasseerd te hebben, maar wist toch knap met links binnen te schieten van randje 16 en dus 1-3.In de 68e minuut voorkwam Justin de Man de aansluiter voor Papendrecht door het schot van Purcell van Overloop te blokken.

De gevaarlijkste kans voor Papendrecht was in de 69e minuut, het opvallende hieraan was dat hier geen enkele speler van Papendrecht bij betrokken was. Het was Richard van der Wilt die terug wilde koppen op Joey de Jong, maar de bal ging hoger dan bedoeld waardoor Joey de bal maar net tot hoekschop kon tikken en hiermee een eigen doelpunt voorkwam.In de 86e minuut werd de wedstrijd definitief beslist door een knap doelpunt van Sander de Heus die de gehele wedstrijd al een last was voor de verdediging van Papendrecht.Het begon bij Sjoerd van der Pers die, na de zoveelste goede actie, de bal met een uitstekende steekpass bij Sander wist te krijgen. Sander kon voor de 3e keer alleen af op Karsten vd Velde, in de vorige 2 duels hadden beide een keer gewonnen en was hierin de stand 1-1. Sander passeerde de doelman van Papendrecht, maar speelde de bal voor het mooie iets te ver voor zich uit. Toch wist Sander de bal van bijna de achterlijn hard binnen te schieten en de wedstrijd definitief te beslissen 1-4.

In de 57e minuut werd Bas de Kruiff gewisseld voor Aaron Perez, Bas die hiermee zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld voor Binnenmaas 1 en dus volgend seizoen niet meer te bewonderen zal zijn bij de hoofdmacht van Binnenmaas.Bas heel veel succes met wat je verder gaat doen en bedankt voor je altijd 100% inzet, je passie die je in het spel legde en ook dankzij jou staat Binnenmaas waar ze nu staan.

Opstelling: Joey de Jong, Richard vd Wilt, Sjoerd vd Pers, Justin de Man, Leon vd Stel, Remco vd Stel, Johnny Maijers, Desi Sanderse, Danny Maijers, Bas de Kruijff en Sander de Heus

Wissel: Charlie de Graaf, Aaron Perez, Rianto Vrutaal en Sem Kerkhof