ZBVH gelijk tegen RAS

80
Foto ZBVH

Zuid-Beijerland – Na de uitwedstrijd tegen Botlek stond zaterdag ook de eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen op het programma, tegen RAS uit Den Haag. Na de nederlaag van vorige week liet ZBVH deze keer vanaf het begin zien dat het vol voor de overwinning wilde gaan.

Marvin Lems was in het begin het dichtst bij een goal, maar twee afstandsschoten werden van de lijn gekopt. Aan de andere kant had RAS ook zomaar de voorsprong kunnen nemen. Echter was het invaldoelman Eelco Reedijk, die voor vandaag zijn schoenen uit de wilgen had gehaald, die van dichtbij knap redde. ZBVH bleef aandringen en kwam via Twan Breure, die van dichtbij hard binnenschoot, ook terecht op voorsprong. Hierna bleef de thuisploeg het initiatief houden, waarbij Wessel Schouwink na een vloeiende aanval nog de lat raakte. Hierdoor ging ZBVH met slechts 1-0 rusten.

Na in de eerste helft al een aantal onbegrijpelijke beslissingen te hebben genomen, begon in de tweede helft de grote onemanshow van de scheidsrechter. In de 50e minuut kreeg Marvin Lems voor een heel licht vergrijp zijn tweede gele kaart. ZBVH werd hierdoor gedwongen wat compacter te gaan spelen. Bij een uitval van RAS liep een speler tegen het been van Jesse Jongenotter aan en ging gewillig naar de grond. Tot ieders verbazing legde de scheidsrechter de bal op de stip en benutte RAS dit buitenkansje.

ZBVH bleef echter doorvechten en bij de eerstvolgende tegenaanval aanval legde Wessel Schouwink breed op Mike Andeweg, die diagonaal kon binnenschieten. Hierna kwam het initiatief weer bij RAS, dat behoudens een aantal afstandsschoten en corners niet heel gevaarlijk werd. Tot tien minuten voor tijd het tweede cadeautje aan de Hagenezen werd gegeven. Een identieke situatie als de eerste strafschop, alleen was het dit keer Lars van Beveren die zijn tegenstander licht opving. Ook deze strafschop werd benut, wat de eindstand op 2-2 zette. Hierdoor moest ZBVH genoegen nemen met een punt, waar het over de hele wedstrijd gezien recht had op meer.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.