Ondertekening overeenkomst Westdijk 82 in Mijnsheerenland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

MIJNSHEERENLAND – Op woensdag 19 april is door wethouder Van Etten en de heer Kleinjan (de initiatiefnemer) een overeenkomst ondertekend voor het verplaatsen en vergroten van een bouwvlak en het realiseren van een bedrijfswoning en bedrijfsloods aan de Westdijk 82 in Mijnsheerenland. In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de voorwaarden die aan het bouwplan worden gesteld.

Toelichting

De heer Kleinjan is eigenaar van een akkerbouwbedrijf in Ridderkerk. In verband met het provinciale inpassingsplan voor bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard moet het bedrijf daar verdwijnen. De afgelopen jaren zijn de bedrijfsactiviteiten al deels verplaatst. Inmiddels heeft hij in de Hoeksche Waard 70 hectare agrarische grond in bezit en het perceel Westdijk 82 in Mijnsheerenland gekocht. Met dit bestemmingsplan wordt het mogelijk gemaakt om het bouwvlak te verplaatsen naar Westdijk 82 en deze tevens te vergroten. Hierbij wordt een bedrijfswoning en een bedrijfsloods gerealiseerd.

Vervolgtraject

Nu deze overeenkomst ondertekend is, start de gemeente het proces van het ontwerpbestemmingsplan. Dit plan ligt, samen met het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en een zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst, vanaf maandag 24 april 2017 zes weken ter inzage. Tijdens deze termijn is het mogelijk om zienswijzen in te dienen op het ontwerpbestemmingsplan. Ingediende zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren