Roparun en Familiehuis Daniel den Hoed samen halve eeuw oud

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

903206_231983490301488_1580088861_oROTTERDAM – Als achtduizend deelnemers aan de Roparun op maandag 16 mei a.s. het Familiehuis Daniel den Hoed passeren wordt een dubbel jubileum gevierd. Zowel de Roparun als het Familiehuis bestaan dit jaar 25 jaar. De doorkomst aan de Groene Hilledijk wordt daarom extra bijzonder.

Traditiegetrouw komen bij deze doorkomst, 6 kilometer voor de finish, veel emoties naar boven. Veel deelnemers staan hier letterlijk even stil om iemand te gedenken die ziek is of overleden aan kanker. “Roparun is een van de trouwe sponsors van het Familiehuis Daniel den Hoed. Heel belangrijk voor ons, aangezien we afhankelijk zijn van giften om het verblijf voor onze gasten betaalbaar te houden. Met onze vrijwilligers doen we er vanuit het Familiehuis dan ook alles aan om deze doorkomst zo mooi mogelijk te maken. Ook onze gasten staan vaak aan de kant om deelnemers aan te moedigen. Zij weten als geen ander hoe belangrijk het is als mensen zich inzetten voor kankerpatiënten” zegt Rachel Maréchal, directeur van het Familiehuis.

Naast een feestelijk onthaal en warme steun vanaf de zijlijn wacht aan de Groene Hilledijk ook dit jaar weer de studio van Roparunradio waar drie dagen lang verslag wordt gedaan van de sportieve tocht.

  • Over het Familiehuis Daniel den Hoed:

Het Familiehuis Daniel den Hoed biedt logeergelegenheid aan familieleden van oncologiepatiënten die worden behandeld in het Erasmus MC Kanker Instituut. Het Familiehuis is een zelfstandige stichting die geen steun vanuit overheid of ziekenhuis ontvangt en afhankelijk is van donateurs. De Roparun is een van de sponsors en steunt het Familiehuis in 2016 met de adoptie van vier gastenkamers. Door de verhuizing van de locatie Daniel den Hoed van het Erasmus MC is het Familiehuis genoodzaakt eveneens een nieuw onderkomen te betrekken. Voor dit nieuwe Familiehuis dat in 2019 wordt gerealiseerd is door de Roparun een gift van € 1,7 miljoen toegezegd. Daarnaast worden bedrijven en particulieren gemobiliseerd om een bijdrage te leveren aan de bouw van het nieuwe huis via acties en evenementen.

 Over Roparun:

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs én Hamburg naar Rotterdam waarbij deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers, die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Behalve de sportieve inspanning organiseren de teams acties om geld in te zamelen. De afgelopen 24 edities van de Roparun is al meer dan 67 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker. Het Familiehuis Daniel den Hoed is een van de goede doelen.   


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren