Wethouder Piet van Leenen geeft startschot voor fietspraktijk-examen in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

IMG_4061

OUD-BEIJERLAND – Vroeger deed je verkeersexamen… nu heet het fietspraktijk-examen. De naam mag dan veranderd zijn, het doel is hetzelfde: basisschoolleerlingen voorbereiden op een veilige verkeersdeelname! Vandaag – dinsdag 31 mei 2016 – gaf verkeerswethouder Piet van Leenen het startschot voor het praktijkexamen.

Men neme twaalf basisscholen, 370 – de één wat meer, de ander wat minder – gespannen leerlingen van groep 8, zo’n 60 gemotiveerde hulpouders, -opa’s en –oma’s, drie strenge doch rechtvaardige politieagenten, een enthousiaste verkeerswethouder en optimaal fietsweer… en alle ingrediënten voor een geslaagde fietspraktijk zijn aanwezig.

Vanaf het startpunt aan de Van Ghentstraat (tussen het Laningpark en de Open Hof kerk) reden alle kinderen tussen 08.30 en 14.30 uur hetzelfde rondje, uiteraard al dan niet opvallend zichtbaar nauwlettend in de gaten gehouden. Voorafgaand aan het vertrek controleerde de politie de fietsen en gaven waar nodig tips voor het verbeteren van de verkeersveiligheid.

IMG_4058IMG_4057


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.