Jongerendebat over de toekomst van de Hoeksche Waard

0
206

logo provincie zuid-hollandHOEKSCHE WAARD – Op maandag 13 juni spreekt gedeputeerde Van der Sande met jongeren uit de Hoeksche Waard. Leerlingen uit vijf klassen spreken zich uit over hun toekomst en hoe de Hoeksche Waard deze mogelijk maakt. Ook verschillende burgemeesters zijn aanwezig om naar de jongeren te luisteren en hun wensen mee te nemen.

Raadsleden, wethouders en burgemeesters van de 5 gemeenten praten al geruime tijd over de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard. Het gaat daarbij met name over de vraag hoe besluiten die voor het hele eiland van belang zijn het beste kunnen worden genomen en uitgevoerd. Jongeren zijn hierin natuurlijk een belangrijke doelgroep. Met het jongerendebat op 13 juni willen we zichtbaar maken hoe jongeren kijken naar de toekomst van de Hoeksche Waard.

Locatie is het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland. Ruim 100 leerlingen uit de klassen mavo 3, havo 4 en vwo 4 debatteren over nieuwe kansen voor de Hoeksche Waard.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.