Hoeksche School breidt verder uit

488
Bestuursvoorzitter van Stichting Acis openbaar onderwijs, Luc van Heeren, en Ilona Dulfer

HOEKSCHE WAARD – Op 16 april jl. hebben bestuursvoorzitter van Stichting Acis openbaar onderwijs, Luc van Heeren, en Ilona Dulfer, voorzitter van Stichting Kinderopvang Cromstrijen (SKOC), de samenwerking tussen de beide stichtingen geformaliseerd. 

Een jaar geleden hebben beide stichtingen het plan opgevat om samen in de Hoeksche Waard integrale kindcentra te ontwikkelen in de basisscholen van Stichting Acis. Binnen een integraal kindcentrum werken de leerkrachten en de medewerkers van de kinderopvang als één team met elkaar samen. Dit levert zowel voor ouders als voor de kinderen veel voordelen op: Kinderen ervaren dat binnen de opvang en de school dezelfde regels en omgangsnormen gelden en voor de ouders is het prettig te weten dat hun kind de hele dag onderwijs of opvang krijgt vanuit een gemeenschappelijke visie en in hetzelfde gebouw. Bovendien kunnen kinderen hun talenten verder ontwikkelen door deel te nemen aan de naschoolse activiteiten van ‘GAAV’ die door SKOC in de integrale kindcentra worden aangeboden.

Voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers is het fijn omdat zij elkaar aanvullen en van elkaar kunnen leren. Begin vorig jaar had openbare basisschool De Blieken in Klaaswaal de primeur en werd het eerste integraal kindcentrum in de Hoeksche Waard. Al snel volgden Zevensprong Centrum (Oud-Beijerland) en De Boomgaard (Mijnsheerenland). Onlangs kwamen daar De Gouwaert (Goudswaard) en Onder de Wieken (Nieuw-Beijerland) bij. Het eerstvolgende kindcentrum wordt na de zomervakantie geopend in ’s-Gravendeel, in het gebouw van de obs De Schelf. Ook in De Meerwaarde (Strijen), De Dubbeldekker en De Takkenbosse (Numansdorp) zijn SKOC-locaties gevestigd. 

De basisscholen die zich al tot integraal kindcentrum hebben ontwikkeld zijn duidelijk te herkennen aan de naam ‘De Hoeksche School’, met bijpassend logo. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.