Museum Hoeksche Waard stapt op de fiets

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
‘Roets’ Binnenmaas, foto Wim van der Kaaden.

HEINENOORD – Museum Hoeksche Waard organiseert in de maand juni twee interessante fietstochten. De eerste vindt plaats op woensdag 22 juni langs kunstwerken van Jane Leeuwenburgh, met als titel ‘Kijk…..Kunst in het museum én in de polder rond de Binnenmaas’.  

 ‘Roets’ Binnenmaas, foto Wim van der Kaaden.
‘Roets’ Binnenmaas, foto Wim van der Kaaden.

De overzichtstentoonstelling van het werk van Jane Leeuwenburgh is de eerste expositie van moderne kunst in de museumboerderij  van Museum Hoeksche Waard. de ‘stoere boerenkathedraal’ Oost-Leeuwenstein. Van bescheiden kunstenares ‘uit de polder’ ontwikkelde Jane zich tot beeldend kunstenaar van nationaal niveau.

Om 13.00 uur is er een rondleiding met gids, waar u de vernuftig bedachte composities, gevarieerde ritmische structuren, technische veelzijdigheid en het onverwacht materiaalgebruik van Jane kunt bewonderen. Jane’s werk is ook op meerdere plaatsen rond de Binnenmaas te vinden. Deze openbare kunstwerken worden bezocht tijdens de fietstocht (ca. 27 km). Deelname kost € 7,50, Vrienden van het Museum betalen € 5,00.

Op woensdag 29 juni vindt de – eerder vanwege slecht weer uitgestelde – fietstocht langs plaatsen en monumenten die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog.Waarom werden grote delen aan de zuidkant van de Hoeksche Waard onder water gezet? Waarom vielen de wapencontainers in deze omgeving en wie zorgde ervoor dat de wapens in goede handen kwamen? In welke boerderij zaten onderduikers?…………Engelandvaarders die vertrokken uit de haven van Piershil? Zien we Tiengemeten onderweg nog liggen? Waar crashte het vliegtuig van Robert Echlin? We staan stil bij het monument Tweede Wereldoorlog en de begraafplaats in Piershil. Kortom, er is veel te vertellen onderweg! Dit mag u niet missen.

Museum Hoeksche Waard, de Historische Vereniging Oud-Beijerland en Bibliotheek Hoeksche Waard stippelden gezamenlijk de fietsroute uit (ca. 20 km) langs herinneringsplekken van de oorlog in Piershil en omgeving. Start om 18.30 bij de Nederlands Hervormde Kerk te Piershil.

Deelname aan deze fietstocht bedraagt € 7,50, Vrienden van het Museum, leden van de Bibliotheek en Vrienden van de Historische Vereniging betalen € 5,00.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren