Mevrouw Kegel – de Koning uit Oud-Beijerland viert 107e verjaardag

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

bezoek 107-jarige mevrouw Kegel-de Koning 2 Oud-Beijerland – Dinsdag 21 juni 2016 is niet alleen de dag waarop de astronomische zomer begint, maar ook de dag waarop mevrouw C.M. Kegel – de Koning uit Oud-Beijerland haar 107e verjaardag viert. Daarmee is mevrouw Kegel de oudste inwoner die Oud-Beijerland ooit heeft gehad.

Bovendien laat zij ook de andere drie honderdplussers in haar woonplaats ver achter zich. Oud-Beijerland telt nu in totaal vier inwoners van 100 jaar en ouder, namelijk 101 (2), 102 (1) en 107 (1). Deze bijzondere verjaardag is voor burgemeester Klaas Tigelaar meer dan voldoende reden om haar een felicitatiebezoek te brengen. Tot vier jaar geleden woonde mevrouw Kegel nog zelfstandig. Maar sinds het overlijden van haar dochter, die zij ondanks haar hoge leeftijd enkele jaren heeft verzorgd tijdens haar ziekte, woont mevrouw Kegel nu in Zorgwaard, locatie Gravin.

Wieg

De wieg van mevrouw Kegel stond op 21 juni 1909 in Heuvelstein, Rhoon. Na een jarenlang verblijf in Zuid-Afrika keerde het echtpaar Kegel in 1972 terug naar Nederland. Een jaar later, in 1973 vestigden zij zich in Oud-Beijerland, waarna de heer Kegel helaas in 1975 overleed.

 

Internationaal

Het echtpaar kreeg vier kinderen, waarvan er inmiddels twee dochters (in Australië en in Nederland) zijn overleden. De familie is uitgebreid met tien kleinkinderen, veertien achterkleinkinderen en één achterachterkleinkind. Mevrouw Kegel heeft (achter)kleinkinderen in Nederland, Australië en Zuid-Afrika. Eén ding is wel duidelijk: de familie van de 107 jarige mevrouw Kegel vormt een wel heel internationaal gezelschap.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren