Groot onderzoek naar explosieven in Strijensas

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

13483196_1378905588802763_788416364365834262_oSTRIJENSAS – Vandaag en morgen, maandag 27 en dinsdag 28 juni 2016, worden aan de Sassedijk in Strijensas voorbereidingen getroffen voor een explosievenonderzoek.

Het te onderzoeken gebied, tegenover de jachthaven, wordt vandaag uit voorzorg volledig afgeschermd met een muur van opeengestapelde containers. Op de plaatsen waar geen containers kunnen worden neergezet komen tijdelijk scherfschermen. Omwonenden hoeven zodoende niet hun huizen uit.

Eind mei is er bij de versterking van de Sassedijk in Strijensas een projectiel uit WOII onschadelijk gemaakt. Het ging hier om een klein explosief. Naar aanleiding van deze vondst adviseerde een gespecialiseerd bureau om voorzorgsmaatregelen te nemen. Vooral ook omdat nog wat steenbekleding van de dijk verwijderd moet worden. Het is lastig om daaronder eventuele projectielen te ontdekken.

Woensdag en donderdag, 28 en 29 juni, wordt  op deze locatie het explosievenonderzoek gedaan. Donderdag kan in de loop van de dag tevens de beschermingsmaatregelen alweer worden opgeheven.

Foto: Gemeente Strijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren