Klinkende overwinning Piershil op Spirit

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

08-06-116-hvlPIERSHIL – Door een klinkende 5-1 overwinning op Spirit is Piershil naar de zesde plaats in 2D geklommen. ,,Over deze start kunnen we alleen maar tevreden zijn,” zo beschreef trainer Richard Verhoeven zijn eerste wedstrijden op de Piershilse bank met zes uit twee.

De roodbroeken kwamen al snel op voorsprong nadat Geert Bakker de bal met precisie naar het hoofd van Jan Jaspers dirigeerde: 1-0. Op aangeven van Bakker en Van Dijk scoorde Jaspers na een half uur nogmaals en leek de buit al binnen: 2-0. Spirit was daarvoor al enkele malen dicht bij een goal geweest, het kreeg na 38 minuten waar het recht op had. Doelman Konings verkeek zich daarbij op een verraderlijke stuit na een ver schot van Marc van der Zee: 2-1. ,,Het zag er lullig uit voor Peter, maar twee andere ballen pakte hij fantastisch”, aldus Verhoeven.

In de tweede helft een zelfde beeld, sporadische kansen voor Spirit en veel kansen voor een ijverig Piershil. Na tien minuten kon doelman Haasnoot met de voet Alex van Dijk nog afstoppen, de rebound werd door Bakker overtuigend in het verlaten doel gejaagd: 3-1. Trainer Kees van der Poel, waarvan deze week bekend werd dat zijn contract niet zal worden verlengd, probeerde met een dubbele wissel wat vuur in zijn ploeg te krijgen. Aan Piershilse kant kon de rentree van klasbak Edwin Bestebreur worden bejubeld, een kwartier voor tijd verving hij de sterk spelende Jaspers. Het toetje van de middag werd geserveerd door Geert Bakker. Eerst had hij de bal voor het intikken nadat verdediger Koning een verre uittrap van Konings over zijn eigen doelman kopte: 4-1. Vijf minuten voor tijd etaleerde de maestro zijn traptechniek en krulde uit stand de bal in het net. Het betekende 5-1, een zuivere hattrick voor Bakker en de grootse nederlaag van het seizoen voor de ploeg uit Krimpen aan den IJssel.

Opstelling Piershil: Peter Konings, Loek Visser, Jordi van Marion, Wesley Koedam, Jurriaan Lindhout, Martin de Ruiter (83. Sebastiaan van Vreeswijk), Alex van Dijk, Kevin van Valen, Jan Jaspers (75. Edwin Bestebreur), Patrick Korpel (46. Ricardo Hoogwerf), Geert Bakker


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.