Koningin Máxima bij ondertekening MuziekAkkoord Hoeksche Waard bij Alcazar Events in Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Koningin Máxima bij ondertekening MuziekAkkoord Hoeksche Waard bij Alcazar Events in Puttershoek - Foto Setvexy via de Gemeente Hoeksche Waard

Puttershoek – Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 16 juni de ondertekening bijgewoond van het MuziekAkkoord Hoeksche Waard, het lokale samenwerkingsconvenant voor muziekonderwijs op de basisschool.  De ondertekening vond plaats bij Alcazar Events in Puttershoek. Voor de aanwezigen was de komst van Koningin een verrassing. Het akkoord is een onderdeel van het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal van de stichting Méér Muziek in de Klas, waar Koningin Máxima erevoorzitter van is. De bijeenkomst was live te volgen via een stream op de facebookpagina van Méér Muziek in de Klas.

In het akkoord is afgesproken hoe het muziekonderwijs de komende jaren wordt vormgegeven. Dit zijn afspraken tussen meer dan twintig partijen in de gemeente, waaronder schoolbesturen, de muziekschool, muziekverenigingen, culturele instellingen, de pabo’s, conservatoria en overheden, die moeten leiden tot structureel muziekonderwijs voor 7500 basisschoolleerlingen in Hoeksche Waard.

Wethouder Harry van Waveren (Cultuur) ondertekende het akkoord namens gemeente Hoeksche Waard: “Ik ben buitengewoon verheugd dat we het met elkaar mogelijk maken om meer muziekonderwijs op de basisscholen in de Hoeksche Waard te geven. Ik wil daarbij een groot compliment maken voor de Stichting Muziekschool Hoeksche Waard, die hieraan heel hard heeft gewerkt.”

De ondertekening vond plaats tijdens een muzikale bijeenkomst, gepresenteerd door Buddy Vedder, ambassadeur van Méér Muziek in de Klas. Door middel van een videoverbinding waren naast de aanwezigen in de zaal ook andere partijen en schoolkinderen (online) betrokken. De bestuurders van scholen, de muziekschool, muziekvereniging, de gemeente en de provincie deelden ervaringen over het belang van muziekonderwijs. Basisschoolleerlingen maakten muziek, zowel ter plaatse als op afstand. Na afloop gingen onder meer het bestuur van (muziek-)scholen en de provincie nog met Koningin Máxima in gesprek over de samenwerking en de voortgang van muziekonderwijs in de provincie Zuid-Holland. www.meermuziekindeklas.nl

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren