Schoonmaakster Obs het Driespan in Puttershoek uitgezwaaid met poetsdoeken

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

imagePuttershoekNa 25 jaar poetsen op openbare basisschool Het Driespan neemt Truus Zoon afscheid om te genieten van haar welverdiende pensioen. Dinsdag 5 juli hebben de kinderen van de onderbouw van Het Driespan ‘juf Truus’ in het zonnetje gezet.

25 Jaar geleden is Truus Zoon op basisschool Het Driespan begonnen met schoonmaken. Ze verruilde daarvoor de basisschool in Maasdam, destijds genaamd ‘de Springplank’. In Puttershoek zijn de leerkrachten en de kinderen van de basisschool altijd ontzettend blij geweest met haar aanwezigheid. De kinderen zagen haar dan wel pas bij het verlaten van de school, maar konden de volgende dag wel altijd gebruik maken van een schoon en fris lokaal.
Maar nu is de tijd daar dat Truus mag gaan genieten van haar rust. En dat wilden de leerkrachten niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Dinsdagochtend zijn de groepen 2 van de school naar het huis van Truus gegaan, om haar en haar man Pom Zoon te verrassen met een heerlijk ontbijtje. Ze kreeg daarbij meteen de boodschap dat ze om 14:45 uur weer klaar moest staan. ’s Middags zijn de groepen 1 van Het Driespan naar haar huis gegaan. Zij hadden een kar van hun kleuterplein bij zich om haar op te halen. De kar was voor de gelegenheid versierd en er stond een stoel op. In de tussentijd hadden de andere groepen van de onderbouw zich opgesteld op het fietspad bij de school. Gewapend met poetsdoeken zwaaiden de kinderen haar uit, toen ze door de erehaag het schoolplein opgereden werd.
Eenmaal binnen in de school werd Truus ook nog in het zonnetje gezet met zelfgemaakte cadeaus van de kinderen, bloemen en taart.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren