Eerste sleutel seniorenwoningen Burg. Groeneveld de Katerstraat in Maasdam

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Groeneveld de Kater 18-7-2016 C12MAASDAM – Maandag 18 juli was een feestelijke dag voor de bewoners van de recent opgeleverde acht grondgebonden seniorenwoningen in de Burgemeester Groeneveld de Katerstraat in Maasdam. Mevrouw Visser kreeg uit handen van Yvonne van Son van HW Wonen de officiële eerste sleutel uitgereikt. Zij zal de woning nummer 62 gaan betrekken.

Onder een stralende zon mocht mevrouw Visser, in het bijzijn van een aantal vrienden en bekenden, de sleutel in ontvangst nemen. Zij kreeg van Yvonne van Son ook nog een fraai boeket bloemen overhandigd. In maart van dit jaar ging de eerste paal voor deze nieuwe seniorenwoningen de grond in en op 12 mei werd de officiële laatste steen ingemetseld door de directeur-bestuurder van HW Wonen, Ben Pluimer, en wethouder Van Etten van Binnenmaas. Men mag dus wel stellen dat de bouw heel voorspoedig is verlopen. Directeur-bestuurder Pluimer en wethouder Van Etten spraken in mei de verwachting uit dat de woningen nog voor de vakantie konden worden opgeleverd en verhuurd. Dat is ook keurig gelukt. De start van de nieuwbouw leverde op het laatste moment nog de nodige hoofdbrekens op omdat er later dan verwacht met het heien kon worden begonnen. Er werd van HW Wonen en de aannemer flink wat improvisatievermogen gevraagd, omdat de grond op deze locatie een stuk ‘weker’ bleek dan gedacht. Dit betekende dat er langere heipalen moesten worden gebruikt, van maar liefst 26 meter lang.

Groeneveld de Kater 18-7-2016 A12

Prettig wonen nabij het centrum

De acht grondgebonden en gedateerde seniorenwoningen die aan de Burgemeester Groeneveld de Katerstraat 52 t/m 66 stonden, hebben nu plaats gemaakt voor acht nieuwe seniorenwoningen die voldoen aan de eisen van deze tijd Deze nieuwe, zogenaamde “levensloop bestendige seniorenwoningen” maken deel uit van het plan voor meer nieuwbouw in dit deel van Maasdam. Een goed jaar eerder, einde 2015, werden in de Juliana- en de Noordstraat ook al senioren-woningen opgeleverd en eind 2014 werden acht nieuwe eengezinswoningen in gebruik genomen.

Maasdam is één van de kleinere dorpen binnen de gemeente Binnenmaas, maar het is er nog steeds prettig wonen. Dankzij de nieuwbouw in de Juliana- en Noordstraat én nu in de Burgemeester Groeneveld de Katerstraat, heeft dit deel van Maasdam niet alleen impuls gekregen, maar is het nu ook voor senioren weer aantrekkelijker om in Maasdam te blijven wonen. Dat meerdere ouderen dit graag doen bleek al tijdens de oplevering van de woningen in de Julianastraat. Enkele bewoners van de daar gebouwde seniorenwoningen woonden al een halve eeuw nabij het centrum van het dorp.

Groeneveld de Kater 18-7-2016 C4

(Foto’s: Arie Pieters/HW Wonen©)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren