Nieuwe expositie in Galerie De Opkamer te Maasdam

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

expostieopkamerMAASDAMZondag 1 maart om 13.30 uur vindt de opening van een nieuwe expositie plaats in Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam. Exposanten zijn  met schilderijen en objecten van hout en Dora de Bruin met beelden in de beeldentuin. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Peter Saarloos, die zichzelf begeleidt op gitaar. De expositie duurt tot eind april.

Gerard Bogaerds is op 21 juni 1947 in Numansdorp geboren aan de Middelsluis. Hier is hij ook opgegroeid en  zijn vader had er een timmerbedrijf. Zijn liefde voor hout, het zien van de mogelijkheden ervan, het ‘proeven’ van de verschillende soorten is hem dus letterlijk met de paplepel ingegoten. Het laat zich dan ook niet moeilijk raden dat hout een basis vormt in het ruimtelijk werk van Gerard.Natuurlijke materialen, maar vooral natuurlijke vormen spelen een cruciale rol. Zijn atelier bevindt zich in feite aan de dijk waar hij is opgegroeid, maar dan een kilometertje of tien noordelijker, aan de Greup, met vrij uitzicht over een kreekje dat tussen de akkers door slingert.

Als beeldend kunstenaar is Gerard bezig met het creëren van vrije vormen uit hout, vaak gecombineerd met keramiek of steen. Al werkend laat Gerard zich leiden door de materialen en technieken. Soms worstelend met het materiaal, maar vaker genietend van de drijvende krachten die van het materiaal uitgaan en altijd subliem zijn afgewerkt.Humor en gewaagdheid spelen een niet onbelangrijke rol in zijn werk en een glimlach bij de kijker blijft meestal niet uit. Vele malen is zijn werk te bewonderen geweest op het Gors tijdens het Bram Roza Festival in Nieuw Beijerland.

Dora de Bruin  heeft na haar opleiding  textiele werkvormen en handvaardigheid als leerkracht beeldende vorming gewerkt in het speciaal basisonderwijs. Via het vormgeven in textiel en klei is ze terecht gekomen bij steen, een heel wat weersbarstiger materiaal. In 1990 volgde ze een beeldhouwcursus in Frankrijk. Daarna volgde ze in Dordrecht  bij beeldhouwster Marijk Renia enkele workshops beeldhouwen. “Het is een uitdaging om aan de gang te gaan met deze ruwe, harde materie en daar toch de vorm uit te halen die je voor ogen hebt”. Ze werkt graag in Belgisch hardsteen maar zoekt ook nieuwe uitdagingen in hout en staal. Haar beelden in de beeldentuin zijn daar getuige van.

Meer Info: www.galeriedeopkamer.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren